Lasītājas jautājums: Rakstu kādā man pavisam grūtā jautājumā, uz kuru patiešām nevaru atrast atbildi. Pirms gada satiku fantastisku puisi, ar kuru pēc diviem mēnešiem sākām dzīvot kopā. Abi bijām sajūsmā viens par otru un dzīvojām kā eņģelīši paradīzē.
Mēs bijām viens vārda vistiešākajā nozīmē un 90% gadījumu orgasmu sasniedzām vienlaicīgi. Tā tas turpinājās līdz pavasarim, kad pirmo reizi viņš pateica, ka viņam viss šķiet pārāk labi. Otro reizi tā viņš pateica septembrī, ar komentāru, ka viņam nav kaisles pret mani. Nākošajā reizē tas bija kritiski, un nu mēs dzīvojam šķirti. Kad satikāmies pagājušajā reizē - nekas mūsu attiecībās nebija mainījies - joprojām viss bija lieliski - attiecības, sarunas, vakariņas, mīlēšanās. Un tad no rīta... Jautājot, kā būs tālāk, viņš saka, ka par tik trauslām jūtām viņš nevar atbildēt.

Viņš pats saka, ka nejūtas labi un varbūt kļūdās. Viņš neizskatās vairs tik labi un saprotu, ka arī neizklaidējas. Viņš jūtoties apmulsis. Nesaprotu, kas ir tas, kas liek cilvēkam rīkoties pašam pret sevi. Tam, ka tas bija teātris gada garumā, es nespēju noticēt.

Atbild Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits-seksopatologs dr. Boriss Doņņikovs:

Jūsu draugs izskatās apmulsis un runā par trauslām jūtām. Saka, ka nejūtas labi un varbūt kļūdās. Un tas notiek pēc ideālas kopdzīves pusgada. Varbūt tās attiecības tomēr nebija tik ideālas, un dažām sīkām (smalkām) nesaskaņām Jūs vienkārši nepievērsāt uzmanību.

Dažreiz smalkas neapzinātas izpausmes (arī ķermeņa valoda) raksturo cilvēku vairāk nekā deklarējamas. Varbūt Jūs redzējāt to, ko gribējāt redzēt un neredzējāt to, ko negribējāt. Jums pašai tas ir zināms, vajag tikai atcerēties. Jūs neesat padomājusi, kādu iemeslu dēļ Jūsu draugs paliek tik noslēpumains? Rakstura īpatnības? Nav gatavs uzturēt saistības? Baidās kļūt atkarīgs no jūsu attiecībām? Neatrisināmas problēmas, par kurām Jūs nezināt? Vecāku attieksme? Hroniskais nogurums vai depresija? Cita sieviete? Materiālais faktors? Egoisms?

Kā redzat, variantu ir bezgalīgais daudzums. Ja viņš netēlo un tiešām nezina, ko darīt, tad piekritīs tikties ar psihoterapeitu. Ja viņam ir konkrētais būtiskais iemesls, tad - nepiekritīs. Protams, Jūs varat mēģināt kaut ko uzzināt no kopīgiem paziņām, bet vai tam ir jēga? Labāk padomāt par sevi un pašai aiziet pie psihoterapeita, ja atzīstat, ka nevarat saprast situāciju un izvērtēt savas iespējamās kļūdas, kuras varēja viņu kaitināt.

Tomēr cenšaties nezaudēt attiecības un mēģiniet uzturēt labu noskaņojumu kopā pavadītajā laikā. Un, lūdzu, nejautājiet viņam no rīta, kā būs tālāk. Es Jums novēlu, lai kādreiz viņš pats Jums to pajautā... Padomājiet par sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!