Darbi bieži vien runā skaidrāku valodu nekā vārdi, un izturēšanās nereti ir svarīgākais līdzeklis, ar ko iegūt jaunus draugus un ietekmēt cilvēkus. Ķermeņa valoda ļauj tev atklāt citu cilvēku teiktā būtību, un apjaust, ko viņi cenšas slēpt. Stāja, kustības, sejas izteiksme un runas veids ļauj izprast cilvēka pašsajūtu attiecīgajā situācijā.
Izproti sevi labāk

Saprotot sava ķermeņa valodu, iespējams uzzināt arī daudz ko par sevi pašu. Nozīme ir ne tikai tavām manierēm, pozai, bet arī matu sakārtojumam un apģērbam. Tavas balss skaļums, intonācija un ritms raida signālus par tevi pašu, gluži tāpat kā vienkārši žesti, kuri var atspoguļot gan pašreizējo noskaņojumu, gan arī abstraktākus jēdzienus, tādus kā draudzība. Piemēram, tu ar rokām kaut ko attēlo gaisā, lai pastiprinātu verbālā apraksta nozīmi, vai arī runājot par draudzību, tu uzsver savu domu, sakrustojot rokas.

Pievērs uzmanību saviem žestiem!

Žesti var liecināt arī par cilvēka emocionālo noskaņojumu. Ja cilvēks ar roku aizskar savu ķermeni, tad tas norāda uz fizisku vai emocionālu tuvību. Ja žestos roku kustības tiecas prom no ķermeņa, tad tas liecina par distanci. Tāpēc, ja tu pieķer sevi, ka, runājot par kādu it kā tuvu cilvēku, tu lieto šos žestus, kuros rokas atvirzās projām no ķermeņa, ieklausies savā ķermenī, ko tas cenšas tev pateikt.

Arī cilvēka parastā miera stāvokļa poza var daudz ko pastāstīt par to, kāds ir šis cilvēks. Sejas vaibsti, galvas noliekums, veids, kā cilvēks iet, sēž vai kustas sniedz diezgan pilnīgu viņa rakstura ainu.

  • Vai cilvēks ir atvērts un pievērsies tev? Ar šādiem cilvēkiem parasti kontaktēties ir ļoti viegli.
  • Vai šis cilvēks dabiski pagriež galvu pret tevi un meklē tavu sabiedrību? Acīmredzot tavs sarunu biedrs ir ekstroverts un sabiedrisks cilvēks.
  • Vai šī cilvēka kustības ir enerģiskas un izteiksmīgas? Ja tas ir tā, tad šis cilvēks acīmredzot ir pozitīva, uz aktivitāti vērsta personība.
  • Lai padziļinātu analīzi, tu vari "pielaikot" sev kāda cita cilvēka raksturīgo ķermeņa valodu, kas tev palīdzēs dziļāk izprast šī cilvēka raksturu. Ja kāds vienmēr staigā salīcis, mēģini arī tu ieņemt šādu pozu - un burtiski sajūti sevī aizvien pieaugošu pesimismu. Savukārt, ja tu izmēģināsi kāda stalta un smaidīga cilvēka pozu, tu sāksi saprast šādu cilvēku dabisko optimismu.

Ko pasaka acis

Kad cilvēks runā, bieži ir pamanāms, ka viņš lūkojas augšup vai kaut kur sāņus, varbūt piešķiebjot galvu sava skatiena virzienā. Šīs kustības var daudz ko pavēstīt par tavu sarunu biedru.

Cilvēki, kas pastāvīgi veras augšup, sliecas domāt tēlos, savās domās veidojot vizuālas ainas. Runājot ar šādiem cilvēkiem saskare būs veiksmīgāka, ja lietosi "vizuālus" vārdus - ievij sarunā tādus vārdus un frāzes kā "ieskats", "vīzija", "iztēlosimies, ka", "manā skatījumā", "paskatīsimies", un tamlīdzīgus.

Cilvēki, kas sarunas laikā lūkojas sāņus, galvenokārt domā par to, ko "dzird" - verbāli analītiskos terminos. Tāpēc sarunā ar šādiem cilvēkiem vizuāli apraksti nav vajadzīgi, bet uzmanība jāpievērš secībai, loģikai, hronoloģijai un tamlīdzīgām lietām.

Ķermeņa valoda ballītē

Tuvojas lieliska ballīte, un tu zini, ka tajā tu, iespējams, iepazīsies ar savu īsto vīrieti. Taču, kad esi pamanījusi viņu pūlī, kā pievērst sev viņa uzmanību, nekļūstot pārāk uzmācīgai? Atbilde slēpjas ķermeņa valodā - gan tavā, gan viņa. Sniedzam tev padomu, kā noskaidrot, kas viņš par cilvēku, un kā nosūtīt viņam pareizos "signālus".

Par viņu...

Vispirms pārliecinies, vai viņš ir brīvs. Tādas ārējas pazīmes kā, piemēram, laulību gredzena trūkums, var izrādīties maldinošas. Precīzākas ir cilvēka dabiskās pazīmes, kuras saskatāmas viņa ķermeņa valodā, ja šis cilvēks ir gatavs dibināt jaunus kontaktus.

  • Šāds vīrietis stāv stalti izslējies, izriezis plecus un ievilcis vēderu, lai atstātu klasiskas vīrišķības ideāla iespaidu.
  • Viņš neapzināti laiku pa laikam centīsies pielabot savu izskatu - saglaudīs matus, sakārtos apģērbu, aplaizīs lūpas.
  • Viņa ķermeņa valoda būs vērsta uz āru. Viņš izmantos atklātus signālus, kas būs vērsti uz potenciālajām partnerēm, kuras tajā brīdī uz viņu neskatās.
  • Viņa smaids būs neapzināts, aicinošs pussmaids.
  • Viņš regulāri pārlaidīs skatienu telpai, it kā meklējot tajā kādu.
  • Ja viņš ir kautrīgs un nervozs, viņš nolaidīs plecus un nodurs skatienu, neatkarīgo no tā, vai viņš ir vai nav brīvs.
  • Ja viņš gatavojas aicināt tevi uz randiņu, nervozitāte viņam liks izturēties uzsvērti nevērīgi un novērst skatienu no tevis. Viņš var minstināties un vilcināties un pat sākt runāt pretrunīgas lietas.
  • Taču esi uzmanīga - ķermeņa valoda, kas liecina par vīrieša vēlmi kontaktēties, norāda vienīgi uz viņa vēlmi. Pat aizņemts vīrietis, ieraudzījis pievilcīgu sievieti, var sākt sūtīt šos iepazīšanās signālus.

Ko vari darīt tu...

Liec viņam noprast, ka tu esi ieinteresēta, un flirtē! Tas jādara tā:

  • Pilnībā pavērsies pret viņu un noliecies uz priekšu, gandrīz pieskaroties viņam.
  • Ilgstoši ieskaties viņam acīs.
  • Kad esi pārliecinājusies, ka viņš atsaucas uz tavu aicinājumu, mazliet atkāpies, pieklusinot savus signālus - piemēram, sāc lūkoties citā virzienā. Tas viņu padarīs nedaudz nedrošu un liks noprast, ko viņš zaudēs, ja neizmantos šo piedāvājumu.
  • Ja viņš sāk attālināties no tevis, pārvietojies tā, lai aizšķērsotu viņam ceļu pie citiem cilvēkiem, kas atrodas telpā.
  • Ja tev izdevies pilnībā piesaistīt viņa uzmanību, atrod kādu pamatotu iemeslu, lai viņam pieskartos, kopīgi ieskatoties ēdienkartē vai pasniedzot kādu dzērienu.
  • Tu vari pieskarties pati sev, liekot viņam nojaust, cik patīkami varētu būt tavi pieskārieni. Saglaud ar roku sev matus, aplaizi lūpas, ar pirkstu galiem glāstoši pieskaries savai sejai.
  • Ja viņš gatavojas lūgt tevi uz randiņu, bet ir pārāk nervozs, pievērs uzmanību savai ķermeņa valodai. Ļaujot skatienam aizslīdēt sāņus brīdī, kad viņš izstosta savu uzaicinājumu, tu modināsi viņā šaubas, pastiprinot viņa nervozitāti. Tā vietā labāk pagriezies pret viņu un uzsmaidi, liekot viņam saprast, ka tu viņu pieņem un ka viņa uzaicinājums ir vēlams.

Randiņu spēle

Galvenais, kas nepieciešams, lai pirmais randiņš būtu izdevies, ir nepiespiestība. Jo nepiespiestāk jūs jutīsies viens otra sabiedrībā, jo lielāka iespēja, ka labi pavadīsiet laiku un sapratīsieties. Viņa ķermeņa valoda palīdzēs tev pārliecināties, vai viss norisinās vēlamajā virzienā.

Ko saka viņa ķermenis...

Viens veids, kā pārliecināties, vai arī viņam šķiet, ka jūs saprotaties, ir pavērot, vai jūs neapzināti kopējat viens otra izturēšanos. Vai jūs

  • Stāvat līdzīgās pozās vai gandrīz vienlaikus maināt pozas?
  • Vai jūsu žesti ir sinhronizēti?
  • Vai jūs smejaties vienlaicīgi, un vai jūsu smiekli ir līdzīgi?

Ja viņš tev pieskaras...

Ko nozīmē, ja viņš īsu brīdi tev pieskaras, varbūt pieskaroties rokai, kaut ko skaidrojot, vai sēžot tik tuvu, ka jūsu rokas un pleci saskaras? Tā ir viņa neverbālā stratēģija, ar kuras palīdzību viņš cenšas noskaidrot tavu reakciju. Tā varētu arī nešķist priekšspēle seksam, taču viņš jau neapzināti sācis izlūkot iespējas vēl ilgi pirms jūsu pirmā skūpsta...

Ko tu vari darīt...

Koncentrējies uz savu partneri un liec viņam noprast, ka viņš ir interesants. Tas tev palīdzēs nomierināties un justies nepiespiesti, jo tu jutīsi, ka tev nav īpaši jācenšas. Arī viņš jutīsies atraisītāks, ka redzēs, ka tev interesē viņa teiktais.

Tāpēc izmanto visas neverbālos mājienus, lai demonstrētu savu interesi un simpātijas:

  • Skaties viņam acīs un neveries tukšumā, kad viņš runā.
  • Atbildi ar vieglu galvas mājienu, kad tu piekrīti vai kad tev patīk viņa teiktais.
  • Centies iejusties viņa emocijās. Ja viņš runā par kaut ko viņam svarīgu, izrādi savas rūpes. Ja viņš, piemēram, ir sajūsmināts par paaugstinājumu darbā, pievienojies viņa priekam, piemēram, ar smaidu.
  • Atbildi uz viņa pieskārieniem. Ja tas jums abiem šķiet pieņemami, šie pieskārieni ar laiku kļūs acīmredzamāki - ejot pa ielu, jūs sadosieties rokās vai elkoņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!