Foto: Shutterstock
Britu aktieris un rakstnieks Stīvens Frajs paziņojis, ka sievietēm nepatīk sekss un ka viņas piekrīt gulēt ar vīriešiem tikai tāpēc, lai uzturētu partnerattiecības, vēsta  "The Daily Telegraph". Par to liecinot kaut vai tas, ka viņas nedodas meklēt gadījuma partnerus uz kapsētām un parkiem.
"Ja sievietēm patiktu sekss tāpat kā vīriešiem, heteroseksuāliem cilvēkiem būtu meklēšanās vietas tāpat kā gejiem. Sievietes klīstu pa kapsētām, domādamas, ak Dievs, man steidzami vajag nogrūsties, vai arī viņas ietu uz (parku) Hampstedhītu, lai aiz krūmiem nodrāztos ar svešiniekiem," tā paziņoja Frajs intervijā, kas publicēta žurnālā "Attitude". "Tas nenotiek. Kāpēc? Tāpēc, ka vienīgās sievietes, ar kurām var nodarboties ar šāda veida seksu, ir tās, kurām par to maksā."

"Man tiešām žēl heteroseksuālu vīriešu. Vienīgais iemesls, kāpēc sievietes ar viņiem nodarbojas ar seksu, ir tas, ka sekss ir cena, kuru viņas ir gatavas maksāt par attiecībām ar vīrieti. Protams, daudzas sievietes to nolieks un teiks - "nē, man patīk sekss, man patīk!", taču vai viņas ar to nodarbojas tāpat kā geji?"

Fraja izteikumi nekavējoties izraisījuši feministu sašutumu. Pēc austrāliešu rakstnieces Žermēnas Grīras domām, atklāti homoseksuālais aktieris sirgst ar lielummāniju. "Acīmredzami Stīvens Frajs atrodas maldu varā, uzskatot, ka viņš ir speciālists sieviešu seksualitātes jautājumos. Labi, ja viņš domā, ka sievietes nav ieinteresētas seksuālos sakaros ar pilnīgiem svešiniekiem, viņam ir pilnīga taisnība. Taču secināt, ka tāpēc viņas nav ieinteresētas seksā, ir neprāts," norādīja Grīra.

"Tiesa, vīriešiem ir tāda interese par seksu, kas sievietēm šķiet bezgalīgi nomācoša, un ir tiesa, ka sievietes negrib blandīties gar tualetēm, cerot, ka uzradīsies kāds, kas paspēlēsies ar viņu mantiņām. Tas nav tas, kas mūsu izpratnē ir kaisle (..). Sievietēm ir tāda izpratne par kaislību, par kādu tādi vīrieši kā Stīvens pat nespēj iedomāties. Sievietes tiecas pēc intimitātes. Tas, ka sievietēm sekss ir neatņemama tuvības daļa, nenozīmē, ka mēs esam mazāk tajā ieinteresētas," uzsvēra Grīra.

Savukārt britu žurnāliste un feministe Rozija Boikota nodēvējusi Fraja izteikumus par muļķībām. "Sievietes ir spējīgas priecāties par seksu tāpat kā vīrieši. Mēs neejam meklēties uz Hampstedhītu vai tualetēm, jo mums tas nav jādara."

Pats Frajs uz kritiku reaģējis visai asi. "Tātad kāda sūda avīze nepareizi citē nenopietnu interviju, kurā neprecīzi citēti mani vārdi, un tagad es esmu antikrists. Es padodos," rakstīja aktieris tviterī. "Es padodos." Pēc kāda brīža viņš ierakstīja otru ziņu "atā, atā", radot bažas savu sekotāju vidū, ka viņš nolēmis pamest tviteri, šādā veidā protestējot pret sacelto ažiotāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!