Mūsu lasītājas interesējas, ko darīt ar kaunuma apmatojumu? Skūt to vai neskūt? Cik daudz ir sieviešu, kuras to dara? Lai gan jautājums par kaunuma apmatojuma skūšanu, griešanu vai vaksāciju ir pilnīgi personīgs, ir dažas lietas, kas būtu jāzina visām sievietēm, pirms viņas izlemj kaut vai daļēji atbrīvoties no šīs ķermeņa daļas apmatojuma.
Ko kura skuj?

Vispirms jānorāda, ka lielākā daļa sieviešu neskuj kaunuma apmatojumu vispār, vai arī noskuj tikai daļēji. Ķermeņa apmatojuma, tai skaitā arī kāju apmatojuma, skūšana tiek praktizēta tikai aptuveni 100 gadus, un šis fenomens joprojām ir raksturīgs tikai rietumu kultūrai. Saprotams, ka lielākā daļa sieviešu neskuj kaunuma apmatojumu.

Pat rietumos ķermeņa apmatojuma skūšana nemaz nav tik plaši izplatīta. Daļa sieviešu izskuj kaunuma matus, kas redzami, valkājot peldkostīmu vai apakšveļu. Daļa sieviešu noskuj apmatojumu, kas aug virs iegurņa kaula un uz kaunuma lūpām. Taču ir sievietes, kas noskuj pilnīgi visu, no iegurņa kaula augšdaļas līdz anālajai atverei.

Ja to vēlas partneris...

Ja kaunuma apmatojuma noskūšana tavam draugam interesē vairāk nekā tev pašai, tu viņam vari norādīt, ka tevi uztrauc iespēja inficēties, diskomforts, kā arī fakts, ka tavs kaunuma apmatojums ir tāpēc, lai aizsargātu tevi no viņa apmatojuma.

Ja viņš tavus iebildumus neuzklausa, iedod viņam skuvekli un palūdz noskūties pirmajam. Tu pat vari piedāvāties palīdzēt, paturot viņu aiz dzimumlocekļa. Parasti tas viņiem palīdz saprast tavu nostāju.

Taču, runājot nopietni, ja tavs kaunuma apmatojums kļūst par problēmu attiecībās, tad jādomā, ka šī nebūt nav vienīgā un galvenā problēma šajās attiecībās. Partneris, kas tevi respektē, nespiedīs tevi darīt ko tādu, kas tev nepatīk.

Viss ir atkarīgs tikai no tevis pašas. Tas, ka tu neskujies, nenozīmē, ka tu neievēro personīgo higiēnu un pārstāvi hipiju kultūru. Un no otras puses, skūšanās nepadarīs tevi par pornozvaigzni un neliks partnerim justies tā, it kā viņš gulētu ar 10 gadus vecu meiteni. Izlem pati, kas tev labāk patīk, un tā arī rīkojies.

Nodaļā “Ķermeņa kopšana”: Brīdinājumi un ieteikumi tām, kuras izvēlas skūt kaunuma apmatojumu..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!