Foto: AFP/Scanpix
No šā gada 1. janvāra arī Latvijā iespējams oficiāli salaulāties ārpus dzimtsarakstu nodaļas vai baznīcas. Gaidāms, ka būs daudz cienītāju kāzām jūras krastā, bet pasaulē ir zināmi pāri, kas šim svinīgajam brīdim izvēlējušies visneiedomājamākās vietas - no kalna virsotnes līdz atkritumu izgāztuvei.

Gumijlēcēju kāzas – pamperi neaizmirsāt?

Foto: AP/Scanpix

Gumijlēcēju kāzas ir gana dīvains, tomēr samērā izplatīts laulāšanās veids. Jaunlaulātie parasti apmainās laulību zvērestiem un gredzeniem vagoniņā virs iecerētās lēkšanas vietas un tad jau kā laulāts pāris metas lejup nezināmajā.

Vēl ekstrēmāki pārīši uzaicina uz lēkšanas platformas arī draugus un radiniekus, kuriem arī ir iespēja ļauties nervus kutinošajai izklaidei.

Cits variants: kāzu dalībnieki ar visiem balles tērpiem tiek iesprādzēti krēslos un tiek pavizināti gaisā šādā veidā.

Romantika ātro uzkodu ēstuvē

Foto: AFP/Scanpix

Netrūkst pāru, kuri vēlas salaulāties tieši tajā vietā, kur iepazinušies. Neko darīt, ja tā ir vienkārša hamburgeru ēstuve kaut kur nomalē. Varbūt viņi tur pusaudža vecumā strādājuši un ceptu kartupeļu smarža saistās ar īpaši romantiskām atmiņām?

Kādās "McDonald's" kāzās ēstuves pārvaldnieki izlikās nemanām, ka pie dažiem galdiņiem sapulcējušies kāzinieki un turpināja darbu kā parasti. Līgava vēlāk paziņoja, ka tās bijušas romantiskākās kāzas, kādas vien viņa varējusi iedomāties.

Cits pārītis, kuri bija iepazinušies internetā par kāzu vietu izvēlējās meksikāņu ieskrietuvi "Taco Bell". Vienīgais, kā viņi paskaidroja šādu lēmumu - viņiem jau esot vienādi uzvārdi. Izskaidrojums šķiet diezgan neizprotams, bet galvenais, protams, lai laulība izdotos.

Klaunu kāzas – tie nav joki

Foto: Privātais arhīvs

Mazliet baismas šķiet kāzas slavenajā Alberta ielas Klaunu muzejā ASV pilsētā Portlendā. Iespējams, tās pa īstam spēj novērtēt tikai tie, kas neiebilst izkrāsot sejas kā klauniem. Un tie, kurus klauni nebiedē, jo ir pat tāda īpaša fobijas forma - bailes no klauniem jeb koulrofobija.

Vienā no pēdējām Klaunu mājā sarīkotajām kāzu ballē ne tikai visi viesi, bet arī līgava un līgavainis bija tērpušies klaunu drēbēs un ar raksturīgo grimu - jaunajam pārim klauni ļoti patīk, tāpēc viņi šo vietu izvēlējās kā ideālo vidi laulību slēgšanai.

Mīlestība ceļ spārnos

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šai ekstrēmajai laulību ceremonijai ir vajadzīgas pāris mazas lidmašīnītes un liela drosme, jo kāzas notiek, jaunajam pārim stāvot katram uz savas lidmašīnas spārna. Ar trešo lidmašīnu lido ceremonijas vadītājs. "Atvieglotais" variants - pierunāt kāda aviomuzeja vadību, lai atļauj sarīkot fotosesiju ar lidmašīnām turpat uz zemes.

Protams, tiek padomāts par pienācīgiem drošības pasākumiem, tomēr šāda iestūrēšana laulības ostā daudziem var šķist pārāk ekstrēma.

Vienā no slavenākajām gaisa kāzām līgavainis bija tērpies smokingā, bet līgava - tradicionālajā baltajā kleitā.

Ceremonija tika tiešraidē pārraidīta viesiem, kas bija palikuši uz zemes, izmantojot skaļruņu sistēmu.

Ugunsdzēsēju auto kaislību liesmās

Foto: Publicitātes foto

Ja kaislības uguns deg spožās liesmās, apprecēties iespējams pat ugunsdzēsēju automašīnā.

Kāds mācītājs šādu laulību ceremoniju patiešām novadījis, par kāzu kapelu izmantojot 1942. gadā ražotu "La France" ugunsdzēsēju auto.

Ērģeļu vietā skanēja antīkā auto signāltaure, bet logi bija dekorēti ar vitrāžām. Protams, netrūka arī altāra.

Mācītājs Bests ir gatavs šādi izvizināt katru pāri, kas vien var atļauties samaksāt 200 dolārus vienreizējo iemaksu plus divus dolārus par katru nobraukto jūdzi. Kaislību ugunsdzēsējs meklējams ASV Ilinoisas štata Šelbijvilas pilsētiņā.

Kāzu viesi – baisi spoki un gari

Foto: Privātais arhīvs

Kurš teicis, ka kāzas drīkst būt tikai saldas un mīlīgas? Bet kāpēc ne drūmas un tumšas, ja tas atbilst jaunā pāra gaumei?

Kāds amerikāņu pāris laulību ceremonijai izvēlējās māju, kas slavena kā spoku apsēsta vieta. Arī viesi ietērpās atbilstošos kostīmos.

Uz kāzām līgavainis ieradās norises vietā mirušo transportēšanai pielāgotā auto un izkāpa no zārka, lai apsveicinātos ar līgavu.Līgavas kleita gan bija balta, bet viņas tērpu izraibināja sarkanas "asins" šļakatas. Ceremonijas vadītājs, protams, bija uzcirties kā pats sātans.

Kāzu nakts zemūdens viesnīcā

Foto: Publicitātes attēli
Zemūdens peldēšanas entuziasti nereti izlemj arī precēties zem ūdens. Bet iespējams spert pat soli tālāk, pēc ceremonijas sarīkojot ballīti zemūdens viesnīcā.

Šādu iespēju piedāvā "Jules Undersea Lodge", turklāt izmaksas nemaz nav tik lielas - nakts zemūdens viesnīcā izmaksās 1750 ASV dolārus plus nodokļus. Turklāt viesnīcā ir tikai viens apartaments, kas sastāv no divām guļamistabām, virtuves, ēdamzonas un dzīvojamās zonas.

Zemūdens viesnīca atrodas Kīlargo, Flordidā, un izvietota sešu metru dziļumā zem ūdens.

Romantika atkritumu izgāztuvē

Foto: Privātais arhīvs

Ja, jūsuprāt, laulības dzīvei ir nelaba smaciņa, pamācošs piemērs ir pāris, kas apmainījās mūžīgās uzticības solījumiem Beteles atkritumu izgāztuvē.

Iemesls atkal bija visai triviāls - tieši tur viņi pirmo reizi ieraudzīja viens otru. Un arī apprecējās, turklāt 250 viesu klātbūtnē.

Tā kā pāris nebija nekādi bezpajumtnieki, kā varētu padomāt, līgavai bija septiņus tūkstošus dolāru vērta kleita.  Atkritumu kaudze fonā tai būs bijusi visai kontrastējošs fons!

Laimes virsotne … Everestā

Foto: AFP/Scanpix

Pasaulē ir vismaz viens pāris, kurš laulību zvērestiem apmainījās Everesta virsotnē - noteikti zināms, ka pirmie šo sarežģīto pasākumu īstenoja Pema Dordži un Moni Mulepati.

Jaunais pāris savu nodomu glabāja noslēpumā līdz pēdējam brīdim, jo nebija pārliecināti, ka spēs iecerēto īstenot.

Virsotnē viņi pavadīja tieši desmit minūtes un uz brīdi noņēma skābekļa maksas, lai draugi varētu šo mirkli iemūžināt fotogrāfijās.

Nav naudas tērpiem? Izvēlieties nūdismu!

Foto: AFP/Scanpix

Laulību ceremonija nūdistu pludmalē var šķist dīvaina iedoma, bet šādā gadījumā gan jaunais pāris, gan viesi varēs ietaupīt apaļu summiņu, kas citādi būtu iztērēta par tērpiem.

Vēl viens pluss - internetā jūsu kāzu bildes ātri vien kļūs par kārtējo sensāciju. Turklāt, izrādās, nūdistu kāzas pasaulē ir itin populāras.

Viena no populārākajām nūdistu kāzu vietām ir Hedonism III Resort Svētās Annas salā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!