Foto: Shutterstock
Lai arī kā negribētos atzīt, pie tā, ka vīrs tevi krāpj ar citu, nav vainīga nedz cita sieviete, nedz tavs vīrs. Iemesls jāmeklē dziļi jūsu attiecību pamatos. Konsultē Inga Lubāne, psihoterapeite.

Izvērtē, uz kā tad īsti balstās jūsu attiecības? Kā jūs abi iesaistāties, lai kliedētu attiecībās rutīnu? Cik ļoti uzticies savam vīrietim un ļauj viņam justies brīvam un brīvi pieņemt lēmumus?

Protams, šo izlasot, atradīsies skeptiķes, kas teiks - jā, jā, kā jau vienmēr vīrieši un viņu vēlmes pēc mīļākajām tiek attaisnoti. Bet tā nav! Mīļākā tā ir zīme, kas liecina, jūsu attiecībās tiešām kaut kas nav kārtībā. Varbūt tas, ko vīrietis gaida no tevis vai attiecībām, viņam nav sasniedzams? Biežākais iemesls, kas liek sagrīļoties pat stabilām pāra attiecībām, tajās vienā brīdī izzudusi attīstība. Ja nedz tu, nedz tavs vīrietis attiecībās nejūt izaicinājumu un vēlmi kaut ko vairāk izzināt, iestājas garlaicīgā rutīna. Kļūst garlaicīgi un viss ir jau iepriekš paredzami.

Lielākā kļūda, ko vari darīt, uzzinot, ka vīram ir mīļākā - vainot sliktās vīru zagles! Vai tad tavs vīrs ir kāda manta, kas pārdodas tirgū un kuru ir tik viegli nozagt? Nē, taču, vai ne? Viņš ir tāds pats cilvēks kā tu, ar savām vēlmēm un impulsiem, un galvenais arī brīvo gribu izvēlēties. Viņš ir brīvs (kaut arī precēts), jo savas domas taču tādēļ viņš tev nav atdevis! Turklāt, jo vairāk ierobežosi un gribēsi vīrieti sev noturēt, jo lielāku pretefektu iegūsi. Vīrietis esošajās attiecībās var sākt justies pat vajāts un tad kā traks meklēs iespēju iemēģināt kaut ko jaunu. Mīļākā tad būs īsti laikā. Rezultātā pati vien pamudināsi vīrieti ātrāk spert nākamos sānsoļus.

Bet nevajag vainot visā notiekošajā arī sevi, domājot, ka esi slikta sieva, ja reiz tevi krāpj. Ir jāsaprot, ka mēs katrs kādreiz varam kļūdīties. Un, lai cik dīvaini arī nebūtu, kļūdas dara dzīvi piepildītāku un izraisa citādu skatījumu uz notikumiem. Bet, lai ar šo grūto dzīves periodu tiktu galā, nebaidies meklēt palīdzību. Lielisks atbalsts var būt gan tava draudzene, gan arī psihoterapija.

Kad pirmās šoka emocijas jau pāri, sāc izvērtēt, kas tev pašai attiecībās ir svarīgi. Izrunājies arī ar savu vīru. Varat pat kopā izveidot sarakstu, ar laimes un apmierinājuma lietām. Ko darīsiet kopā, lai atkal attiecībās ienestu vairāk laimes? Vai esat maz gatavi atkal stiprināt attiecības un viens otram piedod tajās pieļautās kļūdas? Un ko darīsiet katrs atsevišķi, lai laimīgi būtu arī katrs pats par sevi? Jo skaidrs ir viens - laime nav atkarīga nedz no sievietes, nedz no vīrieša. Tikai tad, kad cilvēks pats par sevi ir laimīgs, viņš otra (un arī savējo) laimi var dubultot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!