Foto: Shutterstock
Medusmēneša plānošana ir individuāls pasākums, tomēr šie universālie padomi noderēs ikvienam pārim, kas savu piedzīvojumu grib padarīt tik pārdomātu, ka ceļojuma laikā viss liksies tieši otrādi – pilnīga bezrūpība!

Pirms abi laimīgi aizbēgat no ierastās civilizācijas, liec lietā pārbaudītu plānošanas taktiku.

Aprunājies ar pieredzējušiem pāriem

Atsauksmes no tiešajiem avotiem - reāliem pāriem - būs vērtīgāka informācija par meklēšanu interneta resursos (kaut visādā ziņā ļoti noder arī pēdējā metode). Piemēram, internetā pie pludmalēm vienmēr manāmi skaisti foto un aprakstā nereti teikts: "vienmērīgi silts, sauss laiks" - kaut ne vienmēr tas atbilst 100% patiesībai. Apjautājies paziņām vai tematiskajā forumā, kuras pasaules pludmales patiešām ir medusmēneša vērtas, vai vismaz - ar ko rēķināties! Tāpat arī par viesnīcām un citiem galamērķiem.

Konsultējies ar ceļojuma aģentūras ekspertiem
Pat, ja neplāno izmantot kādas aģentūras ceļojuma pakalpojumus, tas netraucē Tev kā interesentam pakonsultēties pie ceļojumu aģenta. Interesējies par iepriekš noskatītajiem medusmēneša galapunktiem, vai arī noskaidro iecienītākās pāru atpūtas vietas. Lai vairāk laika varētu veltīt atpūtai, ir svarīgi visas šīs šķietamās blakuslietas noskaidrot un organizēt precīzi.
Godīgi sakot, ceļojuma plānošanu pašiem iesakām atstāt citai reizei, jo piekritīsiet, ka medusmēneša laikā ir jo īpaši svarīgi neuztraukties par organizatoriskas dabas jautājumiem, bet aģentūras nereti piedāvā visu izplānot no A-Z, ja tas jums der.

Noskaidro precīzus laika apstākļus
Pat, ja iecerētā atpūtas zeme ir siltu laika apstākļu joslā, tomēr kaut piecu grādu nobīde no iedomātās temperatūras konkrētajā gadalaikā un nedēļā var būt ļoti nekomfortabla, ja neesat rēķinājušies ar atbilstošu ekipējumu. Nereti tā dēvētajās siltajās zemēs ārpus noteiktas sezonas mēdz būt arī mitrs un lietains klimats, vai diezgan liela temperatūras svārstība diennaktī. Lai izdibinātu iecerētā galamērķa vidējo temperatūru un citas nianses, labi noderēs tāda laika apstākļu datubāze kā www.weatherbase.com

Negaidi, lai rezervētu viesnīcu un biļetes

Viesnīcu un ekskursiju rezervēšana, kas Tavam medusmēnesim ir unikāli pasākumi, šo viesnīcu ikdienā var būt tik pieprasīta, ka ir nepieciešamība to visu rezervēt pēc iespējas ātrāk. Patiešām ātrāk - populārākajās vietās vairākus mēnešus iepriekš!
Nereti agrāk veicot rezervāciju, ir pieejamas arī izdevīgākas cenas.  Turklāt, bet viesnīcas noteikti padomā arī par ekstra lietām, ko vēlies rezervēt laikus - piemēram, SPA, restorānu, snorkelēšanu, u.tml. Ja tas ir rezervējams tikai uz vietas, izdari to jau pirmajā dienā.

Nepārslogo medusmēneša ceļojuma sākumu

Iespējams, jums gribēsies mesties it visā uzreiz - velo tūrē, izjādē ar kamieļiem, sērfinga apmācībā, apskates vietās un citur, līdz ar to pastāv risks pirmās dienas savā plānā pārslogot. Ticami, ka pirmajā dienā pēc ierašanās bez laika pavadīšanas viesnīcā jums gribēsies tikai  vakara masāžu, gardas vakariņas un šampanieti divatā, ne ekskursijas.

Katrā ievērojamā vietā palieciet divas dienas
Vietās, kur paredzētas vairākas ekskursijas, labāk ieplānot palikšanu uz divām dienām - ja jau tās ir apskates vērtas, iecienītas vietas, būsiet par šādu iepriekš ierēķinātu soli tikai priecīgi. Tā teikt, palieciet, atpūtieties un relaksējieties - nepadariet medusmēnesi par ekskursijas maratonu.

Lai viss izdodas nevainojami!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!