Foto: PantherMedia/Scanpix
Katra vīrieša atmiņā būs pāris spilgtu atmiņu, kuras liek nosarkt! Tajā nav viegli atzīties, taču katrs cilvēks vismaz pāris reizes dzīvē ir pieļāvis rupjas kļūdas pirmajā randiņā. Un viss taču varēja būt savādāk, ja vien toreiz...

Pat ja vīrietim ir liela pieredze attiecības ar daiļo dzimumu, tas neglābj no atsevišķām kļūdām un bīstamiem momentiem pirmajā tikšanas reizē, kas tā vien laužas ārā pašā nepiemērotākajā brīdī un pirmo randiņu padara arī par pēdējo.

Ja sieviešu galvenais trūkums klasiskā variantā ir kavēšana un nemitīga runāšana, tad vīriešiem viss ir krietni sarežģītāk. Tā pat nav āriene, kas maitā pasākumu - negludināts apģērbs vai netīri apavi, ārkārtēji pieticīgs puķu pušķis, bet vairāk gan tas, ko vīrietis pirmajā randiņā pauž verbāli.

Visbiežāk vīrieši cenšas sevi parādīt labākā gaismā nekā ir patiesībā, izdomājot par sevi dažādas leģendas. Parasti tas izskatās tā - santehniķis vai automehāniķis kļūst par nogarlaikotu miljonāru vai ievērojamu producentu, bet garlaicīgais botāniķis par noslēpumaino aģentu 007.

Īstenībā tas ir raksturīgs ne tikai vīriešiem un ne tikai pirmajā randiņā. Kā sevi pasniegt, to katrs izlemj pats, taču jāatgādina, ka ir grūti izsekot visam ko pats sastāsti un rūpīgi kontrolēt visu pateikto, lai mirkli vēlāk nenonāktu pretrunās pats ar sevi. Tad par kādu nepiespiestu komunikāciju vairs var būt runa? Un vai vēl ir jāsaka, ka viss beidzas, kad atklājas patiesība?

Pat esot maksimāli godīgam gan darbos, gan rīcībā, tas ne vienmēr ir pluss. Pat ja atraktīvs stāstījums par iemīļoto darbu, hobiju nav kļuvis par iemeslu neveiksmei, tad vienmēr paliek drošs veids sabojāt tikšanos - izpaust savu augsto intelektu, kas ne katram būs saprotami un pieņemami. Viņi var sākt citēt klasiķus, kuri ir iekalti galvā jau skolas gados, vai arī sākt apspriest globālas cilvēces problēmas - globālo sasilšanu vai arī visas pasaules demogrāfisko situāciju, pēdējos politiskos notikumus aiz trejdeviņām zemēm - tas viss ir diezgan drošs veids kā tikšanos padarīt spilgtāku un droši garantēt tās veiksmi, protams, ar mīnuss zīmi!

Protams, var uzdot arī āķīgus jautājumus! Painteresēties, kā sieviete attiecas pret romiešu akveduktu arhitektūru, renesanses vai baroka laikmeta glezniecību! Un, lai nogalinātu visu līdz galam, beigās piemetināt nepiedienīgu anekdoti vai arī pastāstīt joku angļu stilā - kad tikai tu pats saproti, ka tikko pajokoji.

Lai cik smieklīgi vai muļķīgi tas viss arī izklausītos, gandrīz katrs riskē kļūt par tādu brīnumu, pārvēršot romantisku vakaru cirka izrādē. Un viss tikai tādēļ, ka veiksmīgas tikšanās noteikums ir vienmēr un visos apstākļos būt tādam, kāds tu esi, būt personībai! Jo tieši par šo vienreizīgumu sievietes arī mīl vīriešus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!