Foto: stock.xchng

Ģimenēs pieaug agresivitātes līmenis, un skaidri var redzēt, ka krīzes apstākļos cilvēkiem "brauc nost jumts"! Otra zīmīga tendence - palielinās to jauno un brīvo sieviešu skaits, kas meklē situētus un precētus mīļākos, lai tā šobrīd uzlabotu savu finansiālo situāciju. Tādi ir "Rīgas Detektīvu aģentūras" vadītājas Olgas Zeļikas secinājumi. Turpinājumā – Olga par varmākām, krāpniekiem un svešām lūpu krāsām.

Širmis aizveras

Lielākā daļa mūsu darba ir saistītas ar problēmām ģimenē. Šis tiešām ir interesants laiks, jo skaidri redzams, ka cilvēkiem "brauc nost jumts". Piemēram - vīrs zaudē darbu, sāk dzert un emocionāli terorizēt ģimeni, sieva ierosina laulības šķiršanu, vīru tas sanikno vēl vairāk, un viņš sāk sievu un bērnus sist. Tagad detektīvi daudz strādā ar šādām situācijām - cietusī persona mūs notariāli pilnvaro aizstāvēt tās drošību, jo policija ģimenes lietās nemīl iejaukties.

Agresija ģimenē bijusi vienmēr, bet tagad tā parādās arvien netipiskākās ģimenēs. Nesen atnāca skolotāja. Vīrs viņu sita tā, lai uz ķermeņa nekas nepaliktu - tāds klusais sadists. Kā mēs varam palīdzēt? Pirmais - uzrakstījām iesniegumu policijai, turklāt tā, ka policijai nebija iespēju no tā atteikties. Tālāk palīdzam psiholoģiski, tad mani darbinieki ierodas uz pārrunām ar varmāku un liek saprast, ka šāda vardarbība ir jāizbeidz. Rezultāts dažādos gadījumos atšķiras - citreiz varmāka uzreiz pārtrauc darīt vājākajam pāri, citkārt ir vajadzīgas pārrunas vairāku mēnešu garumā. Bet sitēji ir rūdīti - ir mums bijuši gan slapjo dvieļu vicinātāji, kas neatstāj nekādas pēdas, gan citu paņēmienu meistari. Viens sita sievai pa galvu bez jebkādām redzamām pēdām, taču ārsti konstatēja smadzeņu satricinājumu!

Atradīšu - nositīšu

Nereti pie manis ierodas vīri, no kuriem aizbēgušas sievas. Atnāk tāds pasūtītājs un viss trīc un dreb no naida. No tādām lietām atsakos uzreiz, jo redzu, ka cilvēks vairs nekontrolē sevi. Es prasu - ko jūs izdarīsiet ar cilvēku, kad viņu atradīsim vai pierādīsim, ka viņa krāpj? Tad žņaudza rokas un saka: "atradīšu - nositīšu"! Tad es saku - paldies, jūs neesat mūsu klients. Man ir savi principi. Šādi cilvēki jau ir psihiatrisko slimnīcu klienti, un viņu kļūst vairāk.

Ir gadījumi, kad kā šantāžas objektu izmanto bērnu - vīrs draud sievai attiesāt bērnu, pūlas izzagt bērnu no dārziņa. Tad mēs rīkojam reālas tikšanās - satiekas abas puses mūsu darbinieku klātbūtnē, kur mēs parādām, ka sievietei ir stipra aizmugure - ir, kas par viņu parūpēsies. Nesen bija gadījums, kad vīrs centās nozagt mātei bērnu. Māte ar bērnu ieslēdzās mašīnā un vīra piesaistītais policijas darbinieks (nevaru apgalvot, bet, domājams, uzpirkts) pat centās apgāzt mašīnu, lai izvilktu bērnu, bet ieradās mani darbinieki un nepieļāva bērna nozagšanu.

Krāpnieki nesnauž

Ļoti daudz strādājam ar neuzticības pierādījumu vākšanu. Lielākoties pie manis vēršas precēti cilvēki, kuriem laulību līgumā ietverts punkts par uzticību. Interesanti ir tie gadījumi, kad līgums nosaka - neuzticības gadījumā lielākā daļā īpašumu pāriet apkrāptā pusē. Bieži veicam pārbaudes gadījumos, kad laulātajiem ir kopīgs bizness. Atklājas, ka viens no laulātajiem krāpj savu otru pusi laulībā. Tas automātiski rada aizdomas, ka krāpšana iespējama arī kopīgā biznesa lietās - to varam pārbaudīt.

Šādas pārbaudes pasūta ne tikai laulātie, arī biznesa partneri. Kā zināms, pēc firmas nodibināšanas pirmajā etapā visi strādā idejas vārdā, tālāk sāk parādīties nauda, vēl pēc tam - sākas aizdomas un neuzticēšanās, kāds kādu sāk apiet. Kā likums, kad sākam šīm aizdomas pārbaudīt, tās apstiprinās. Jebkuru draudzību var pārvērst naidā, ja runa ir par naudu.

Lai kādu personu pārbaudītu - mums vajag pamatojumu. Ideāli, ja ir laulība un laulību līgums, kurā ietverts punkts par uzticību. Tā vienkārši atnākt un teikt, mana neprecētā draudzene, šķiet, liek man ragus - pārbaudiet - nē, to mēs nevaram un nedarām, jo nav likumīga pamata. Bet ar šādiem lūgumiem nāk nepārtraukti.

Cīņa par sponsoru

Parādās gadījumi, kad sieviete vēlas pārbaudīt vīra uzticību nevis bailēs no mīļotā cilvēka nodevības, bet bailēs zaudēt šo cilvēku kā savas finansiālās labklājības avotu. Novēroju to pie pāriem, kas ir kopā jau ilgstoši - vismaz 10 un vairāk gadus. Šādās ģimenēs bieži pieņemts, ka sieva nestrādā un vīrs viņu uztur. Tāpēc sievietes tiešām baidās zaudēt savu apgādnieku un vēršas pie mums, lai uzzinātu patiesību.

Es vienmēr cenšos sagatavot klientus tam, ko viņi var uzzināt, apdomāt savu rīcību, ko darīs, ja partnera neuzticība apstiprināsies. Pirmais ceļš - šķirties. Otrais - noklusēt, ka zina, bet izdarīt secinājumus un censties saglabāt ģimeni. Trešais ceļš - ceļš uz mazohismu - kāpēc tu tā izdarīji, rāpošana uz ceļiem utt. - un šis ir izplatīts scenārijs! Bet vispār uztraukumam ir pamats, jo ir kļuvis vairāk jaunu un brīvu sieviešu, kas labprāt apgādājas ar precētu un gados vecāku mīļāko savas finansiālās situācijas uzlabošanai - tā teikt - ir taču krīze! Un no tā cieš ģimenes.

No sākuma mašīnā ir svešu smaržu aromāts, tad sieva atrod nejauši atstātu lūpu krāsu. Starp citu, visbiežāk tas nav nejauši. Tā ir sievas virzienā mērķēta mīļākās provokācija, cerot, ka sieva iesniegs šķiršanos, bet vīrs tiks mīļākajai. Protams, sievai tas ir ļoti sāpīgi. Pirms sākam izmeklēšanu, vienojamies, ka sieviete turēsies, nebūs nekādu histēriju, lai mēs varam strādāt. Protams, sieviete var izplūst asarās un sākt kaukt, bet tas ir ceļš uz mazohismu.

Šis tiešām ir interesants laiks. Taču vienmēr uzsveru - mēs visi dzīvē ejam cauri dažādām situācijām, bet cilvēka gudrība ir iziet no tām ar cieņu! Ja sievietei tas izdodas - tātad viņa ir gudra sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!