Azerbaidžānas valdībā augstu stāvošā ministra meita studē Londonā, kur uzsākusi attiecības ar armēņu tautības vīrieti. Tā, atsaucoties uz laikrakstu "Eni Musavat", vēstī regnum.ru. Azerbaidžānas eliti šī vēsts novedusi šokā.

Pirmā šo romānu pamanījusi Londonā studējošo azerbaidžāņu kopiena. Kopiena, ar Azerbaidžānas Ārkārtas lietu ministrijas vadītāja un Azerbaidžānu kopienas Eiropā vadītāja Kemaledina Geidarova dēlu priekšgalā, sacēlusi protesta vētru. Viņi pieprasa valdībai, lai meitenes tēvs  pieņemtu "attiecīgus mērus" un pārtrauktu "šo kaunu".

Tiek ziņots, ka viss, ko paveicis Talehs Geidarovs, lai šķirtu jauno pāri, nav devis rezultātus. Viņi joprojām dzīvo kopā. Laikraksts vēstī, ka Kemaledins Geidars aktualizējis šo jautājumu Azerbaidžānas valdībā. Gedaidarovs kopā ar kādu citu ietekmīgu ministru paziņojis, ka šis incidents ir kauns Azerbaidžānai. Valsts valdība paziņojusi, ka meitenei nekavējoties jāatgriežas dzimtenē.

Šokētais ministrs - meitenes tēvs - bez rezultātiem centies pierunāt meitu atgriezties. Meita viņam norādījusi, ka dzīvo brīvā valstī, ir brīva savā rīcībā un nevienam nav tiesības iejaukties viņas personīgajā dzīvē.

Avoti vēstī, ka meitenes tēvs dzimtenē atrodas neapskaužamā situācijā. Valdības pārstāvji viņu nostādījuši ultimāta priekšā - "dari, ko vēlies, bet nomazgā šo traipu".  Visticamāk, ka viņš zaudēs arī savu ministra krēslu.

Laikraksts min, ka tā rīcībā ir iesaistīto personu vārdi, taču pagaidām tie tiek turēti noslēpumā.

Islāmticīgas Azerbaidžānas un kristīgās Armēnijas starpā pastāv sens etnisks naids. To joprojām uztur spēkā arī konflikts par Kalnu Karabaha piederību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!