Kāpēc tas ir tabu: Ir tik grūti citiem atzīties, ka tev ir nulle godkārības, lai censtos izvirzīties profesionālā jomā. Pat savās domās tu to atzīsti nelabprāt. Un tādēļ trūkstošās ambīcijas tiek aizstātas ar apstākļu sakritību: priekšnieks ir stulbs, ģimene atņem pārāk daudz enerģijas, kolēģi mēģina ieriebt.

Panākumi karjerā nav vairs tikai vīriešu dzīves stūrakmens sabiedrības atzinības gūšanai - arī no sievietēm tiek gaidītas runas par karjeru, pat bērni vairs nav arguments, lai pamestu labas karjeras iespējas vējā. It īpaši Vācijā, kur pašlaik Ģimenes lietu ministre ir septiņu bērnu māte.

Kāpēc ir vērts pārkāpt šo tabu:

Ar visu cieņu pret savu profesiju un nodarbošanos, nevajadzētu tomēr ignorēt apziņu, ka tev trūkst godkāres. Tas nenozīmē, ka vajadzētu birojā skaļi paziņot, ka tev viss vienalga, bet gan pievērsties dziļākai situācijas analīzei. „Aiz fakta konstatācijas par godkāres trūkumu parasti slēpjas jautājums „Kur ir mana īstā vieta?"," skaidro karjeras konsultante Martina Maushake (www.coachundkarriere.de). Varbūt tu secināsi, ka tevī ir daudz vairāk ambīciju būt labai mātei nekā izcilai karjeras sievietei; vai arī var atklāties, ka darba tirgū šobrīd nav pieprasījuma pēc cilvēkiem ar tavām spējām; varbūt pašlaik vajadzība pēc brīvā laika tev ir daudz lielāka nekā pēc profesionālās pašizpausmes.

Šādas atziņas gan var gūt tikai tad, ja uzdrošinās lauzt esošo tabu un akceptēt savas izjūtas, kādas tās ir. Galvenais, nesaukt sevi par mīkstčauli, un tad arī būs iespējams sākt domāt citā virzienā. Karjeras konsultante Maushake savā praksē ir pārliecinājusies, ka cilvēki, kuri sūdzas par savu ambīciju trūkumu, patiesībā ir ļoti godkārīgi un noteikti gribētu kaut kur ieguldīt savu laiku un enerģiju, tikai viņi vēl nav atraduši īsto mērķi, pēc kura tiekties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!