Kāpēc tas ir tabu: Mēs dzīvojam laikā, kad kaisle ir galvenais dzinējspēks – vai arī tai vajadzētu būt. Kaislības ir profesionālajā dzīvē, biznesā, politikā un sportā, tikšanās ar draugiem norit dedzīgās un aizrautīgās sarunās, tiek runāts par kaislīgiem hobijiem un, protams, kaisli seksā.

Ar dzīvesbiedru kaislei jābūt mūžīgi tikpat kvēlai, kā pirmajā randiņā. Ja nav ne dzīvesbiedra, ne drauga, tad sarunās vismaz jāklāsta par savu aizraujošo, vētraino neprecētās sievietes dzīvi.

Kurš gan to īsti apgalvo, ka tā būtu jādara? Tā īsti neviens, un pa daļai visi - kā jau tas mēdz būt ar nerakstītiem likumiem. Ja sieviete neinteresējas par seksu, nejūtas kaislīga vai arī jau no domām par seksu viņai uznāk šermuļi, viņa baidās, ka citi tādēļ viņu uzskatīs par dīvainīti, vai, pasarg dies, par frigīdu.

Kāpēc ir vērts pārkāpt šo tabu:

„Sabiedrība ir laupījusi man seksa atklāšanas prieku un padarījusi to gandrīz vai par olimpisko sporta veidu," teicis amerikāņu rakstnieks Henrijs Millers (romāna „Vēža trops" autors). Tas ir mīts, ka visiem cilvēkiem prātā ir tikai sekss, taču šis mīts ir ļoti noturīgs. Farmaceitiskās kompānijas „Boehringer Ingelheim" nesen veiktais pētījums Vācijā liecina, ka no 31 000 sieviešu, kas piedalījās aptaujā, katra desmitā neizjūt nekādu dzimumtieksmi un daļa pat atzīst, ka viņām nav ne mazāko seksuālo fantāziju. Seksuālās tieksmes trūkumam ir dažādi cēloņi: tas liecina, piemēram, ka šāds tuvības vai intimitātes veids sievietes pašlaik nav svarīgs vai arī viņa to nevēlas, jo nesen ir bijis strīds ar partneri, viņi ir ļoti tuvi citādā ziņā vai arī sieviete tagad cieš no stresa.

Tabu pārkāpšana apliecina rēķināšanos ar savām vajadzībām un pašsajūtu. Atklāta atzīšanās, ka sekss tev pašlaik nešķiet svarīgs, raisīs izbrīnu un sarauktas uzacis sarunu biedros, taču tikpat labi tu vari izdzirdēt arī atvieglotu nopūtu: „Ufff, un es padomāju, ka tikai man vienai tā ir..." Tā vietā, lai raizētos par pazeminātu libido, drīzāk jānoskaidro, kas tad īsti šobrīd tev (vai tavai sarunu biedrenei) ir svarīgākais dzīvē vai kādas ir tās citas intereses, kuru dēļ erotika ir izstumta no ikdienas.

Sieviešu dzimumtieksme ļoti jūtīgi reaģē uz stresu, raizēm un konfliktiem, tāpēc sievietēm vajag novērtēt savu kaisles trūkumu, nezaudējot pašapziņu. Uzspiest sev tāpēc frigiditātes zīmogu vai pienākuma vārdā izlikties par seksīgāku nekā esi, noteikti nav vērts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!