Citiem vārdiem sakot, "neinterpretē"! Neiedomājies, ka tu izproti sava partnera izturēšanās dziļākos motīvus un smalkākās nianses. Tev varbūt šķiet, ka esi ļoti objektīva, taču atļauj man tev atgādināt, ka neviens cilvēks pats savās attiecībās nespēj saglabāt profesionālu distancētību.

Visbiežāk šo partnera izturēšanās interpretāciju pamatā nebūt nav nesavtīgas rūpes un vēlme palīdzēt. Visdrīzāk, ja vien mēs esam godīgi paši pret sevi, mums jāatzīst, ka šie tā dēvētie pareizie secinājumi par partneri ir tikai slēpta neapmierinātības izpausme, kas maskēta ar objektīvu rūpju aizsegu.

Iespējams, ka tu esi tāda pati kā es. Man nepatīk, ka mana sieva interpretē manas domas un jūtas. Es vēlos, lai viņa mani uzklausa. Es gribu, lai viņa mani sadzird. Es gribu, lai viņa man atbild kā draugs, kā cilvēks, kuram es esmu svarīgs. Interpretēšanai ir divi pretlīdzekļi. Pirmais ir skaidri apzināties un izteikt savu neapmierinātību un neizteikt to netieši, analizējot partnera uzvedību. Otrais - atvērti un ar mīlestību uzklausīt otru.

Vingrinājums:

Mēģini veikt šādu vingrinājumu - nākošreiz, kad tavs partneris sarunājas ar tevi, pieliec īpašas pūles, lai saprastu viņu. Centies klausīties aktīvi, neverbāli liekot saprast, ka tu dzirdi partneri teikto. To iespējams panākt, skatoties runātājam acīs, turot partnera roku vai maigi, neseksuāli apskaujot. Laiku pa laikam iestarpini kādu vārdu, kas liecinās, ka tu saproti to, kā jūtas partneris. Piemērs varētu būt šāds: "Saprotu, cik nikns tu esi uz savu priekšnieku. Tavā vietā es arī būtu ļoti dusmīga."

Tālāk: 5. Nesaki “jā”, kad patiesībā domā “nē”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!