Vairumam sieviešu bildinājums ir kā sapņu piepildījums un solījums uz mūžīgu kopdzīvi vai vismaz ilgāku laiku, bet vīriešus tas nereti biedē un pat šausmina tādā mērā, ka viņi sola nekad neprecēties un, līdz ar to, nekad nevienu nebildināt. Kā pārliecināt vīrieti, ka tas nav viņa personības un dzīves gals? Atbildi var meklēt šajā rakstā.
Vairums vīriešu, kuri nav nopietni apsvēruši veikt bildinājumu vai nolēmuši to nedarīt, uzskata, ka vēl ir par agru vai viņi vēl nav spējīgi uzturēt potenciālo ģimeni, vai viņi nevēlas tikt ierobežoti. Savukārt šie uzskati liecina par vīriešu nedrošību un neuzticēšanos sievietēm. Jā, arī vīriešiem ir nepieciešama drošības izjūta...

Kāpēc viņš uzskata, ka vēl ir par agru? Ko man darīt?

Kā viens no galvenajiem iemesliem var tikt minēta viņa nepārliecinātība par to, ka spēs ar tevi nodzīvot visu savu dzīvi. Tam savukārt ir divi iemesli: vīrietis nav pārliecināts, ka tu esi īstā, vai arī viņam vēl nav radusies vēlēšanās iztikt ar vienas sievietes garšu, jo viss kādreiz apnīk.

Ja viņš nav pārliecināts par to, ka esi viņa "patiesā un vienīgā", tad nāksies papūlēties, lai viņš justos mīlēts, aprūpēts un laimīgs. Necenties viņu pārmācīt vai "uzlabot", viņam ir jājūtas pieņemtam. Protams, par apakšbiksēm uz virtuves galda tev ir tiesības aizrādīt, bet neuzbrūc viņam par tādiem niekiem, kā piemēram, ka viņam patīk uzvilkt saburzītu, vecu T-kreklu, staigājot pa māju, vai to, ka viņš nav pakarinājis dvieli. Šāda sīkumainība var viņā izraisīt paniskas bailes no ikdienas kopā ar tevi. Ja viņš mājās nejutīsies brīvi un mierīgi, viņam pāries vēlme ar tevi pavadīt tālāku nākotni. Kādēļ viņam būtu jānāk mājās pie "sieviņas", kura ir vēl kaitinošāka nekā viņa priekšnieks? Mājās atnākot, viņš vēlas redzēt smaidīgu, skaistu sievieti, kura vīrieti apskaus, samīļos un pabaros. Parūpējies, lai viņš kopā ar tevi jūtas labi!

Ja viņam vēl interesē citu sieviešu izgaršošana, viņu apgredzenot būs grūti. Tev ir jācenšas būt labākai par citām. "Staigātājiem" nereti ir ļoti svarīgs savu draugu viedoklis, tādēļ viens no punktiem, kas jāsasniedz ceļā uz saderināšanos, ir iepatikšanās pārējiem viņa "cīņas biedriem". Ja vēlamā līgavaiņa draugi par tevi labi atsauksies, viņš padomās divreiz, pirms spers kreiso soli, un pilnīgi noteikti uz tevi skatīsies ar lielāku prieku un leposies par tevi. Lepnums par tevi nodrošinās nākotnes potenciālu. Tas nozīmē, ka tev nāksies smagi piestrādāt pie sava izskata, runātprasmes un asprātības. Ja izdosies pārliecināt viņu par to, ka nav nekā labāka par tevi, viņš būs tev kabatā. Viņam taču ir vēlēšanās parādīt apkārtējai pasaulei, ka viņš ir izmeklējies starp daudzām un atradis labāko. Tajā pašā laikā viņš nedrīkst sajusties ierobežots, jo tas radīs viņā trauksmi par to, ka centies viņu pieķēdēt. Ir jāpanāk nemanāma viņa iemīlēšanās, jāpanāk tas, ka bez tevis viņš nejūtas pilnīgs.

Kāpēc viņš uzskata, ka nevaram saderināties, ja viņa finansiālais stāvoklis neļauj uzturēt ģimeni? Kā risināt šādu situāciju?

Šeit galveno lomu nosaka sabiedrības doma un audzināšana. Ja viņa tēvs ir bijis ģimenes sagādnieks, visdrīzāk, arī viņš pieņems šādu ģimenes modeli. Un tā kā vairumam vīriešu vārds "laulība" un "saderināšanās" iet roku rokā ar vārdiem "bērni" un "ģimenes pieaugums", viņš saderināšanos saistīs ar lieliem tēriņiem un domās par to, kā viens spētu nodrošināt dzīvi gan sev, gan tev, gan bērniņam. Astronomiskās summas, kas šaudās vīrieša galvā, kad viņš sāk rēķināt (un, protams, savos aprēķinos viņš iekļauj tikai labākās un augstākās kvalitātes preces, mitekļus prominentākajos rajonos, jo tak viņa ģimenei visam ir jābūt ideāli), var pārliecināt, ka vēl ir jānogaida. Diemžēl ideāli materiālie apstākļi var iestāties arī pēc desmitgades.

Šajā gadījumā der atgādināt mīļotajam, ka tavos plānos nav aplaimot viņu ar trīnīšiem uzreiz pēc kāzām, vai uzreiz apmesties uz dzīvi greznā Vecrīgas dzīvoklī, un ka nenāksies iztērēt visu viņa kapitālu, lai iekārtotos uz dzīvi. Galu galā tu taču spēsi izturēt dažus gadus, arī dzīvojot kādā mikrorajona blokmājā, ja esi nopietni noskaņota uz dzīvi ar viņu. Un neaizmirsti apgaismot par mūsdienu ģimenes modeli: ka ienākumus nes arī sieviete un, kopā sarēķinot ienākumus un izdevumus, nav nemaz tik traki, vai ne? Aprunājies un iedrošini viņu!

Ko darīt, ja viņš baidās tikt ierobežots? Kādēļ viņš tā domā?

Ļoti iespējams, ka viņš ir ticis ierobežots iepriekšējās attiecībās vai arī esot kopā ar tevi. Ja tādi uzskati radušies iepriekšējās pieredzes dēļ, centies saglabāt savu izpratni un ļaut viņam izklaidēties ar puišiem, un nezvanīt ik pēc stundas, lai pārbaudītu, vai viņš nav kopā ar kādu citu sievieti. Ja viņš jutīs, ka uzticies viņam un saproti, ka arī viņam ir nepieciešams laiks pašam sev, mīļotais pakāpeniski atmetīs bailes par ierobežošanu un vēlēsies būt ar tevi kopā arī tālākā nākotnē.

Savukārt, ja tu pati esi viņu pārspīlēti ierobežojusi, atvainojies viņam un izrunājies! Pastāsti viņam to, cik ļoti tu viņu mīli un, ka tādēļ tev ir tik ļoti bail viņu zaudēt, ka mīlestība ir arī iemesls, kādēļ baidies laist viņu ārpus mājām vienu. Pastāsti, ka nav tā, ka viņam neuzticies, bet gan nejūties līdz galam pārliecināta par sevi. Par to, ka esi gana laba viņam. Pēc šādas atvainošanās un atklāšanās viņš noteikti atmaigs, bet turpmāk gan centies viņu neierobežot. Tev taču arī nepatiktu, ja tev aizliegtu iet iedzert kafiju ar kolēģēm ceturtdienas vakarā, jo tavam mīļotajam gribas, lai pasēdi viņam līdzās uz dīvāna, vai ne? Ja tomēr sanāk "pāršaut pār strīpu", atvainojies un paskaidro rīcības iemeslus!

Mīliet savus vīriešus, rūpējieties par viņiem un tapsiet novērtētas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!