Jautājums: Man ir 35 gadi, precējušies ar vīru esam deviņus gadus. Mums ir dēls (6 gadi). Šā gada sākumā nolēmām dzīvot atsevišķi, to arī piecus mēnešus izdarījām.

Man patiešām tas bija smagi, jo līdz šim vīram biju ļoti uzticējusies, paļāvusies. Kad biju pieņēmusi lēmumu oficiāli laulību šķirt, vīrs, lai gan par manu lēmumu šķirties neko vēl nezināja, aicināja mani atgriezties kopā ar dēlu mājās.

Tagad jau 4 mēnešus atkal esam kopā. Man bija smagi uzzināt, ka manā prombūtnes laikā ir bijušas citas sievietes. Tagad vīrs man atklāti deklarē, ka izvēlējies palikt kopā ar mani visvairāk dēla dēļ, ka mani nemīl, ka neesmu viņam tik svarīga, ka nekādi nevaru sacensties ar jaunajām sievietēm un meitenēm. Nu, vienīgi manas zināšanas - svešvalodu prasmes, grāmatvedības un dažādu jautājumu kārtošanas prasmes ar dažādām iestādēm, mana spēja dziedāt un spēlēt ģitāru kaut cik atsver to, lai viņš būtu kopā ar mani. Bez tam viņš pāris reižu ir teicis, lai es izmēģinot citus vīriešus, tad jau redzēšot, ka būšot tiem tikai kārtējā.

Secināju, ka es viņam tomēr diez cik daudz nenozīmēju, ja jau var tik viegli mani sūtīt pie citiem. Vai arī tā tomēr ir kaut kādā veidā līdzsvarošana- viņš pārkāpa laulību, lai nu arī es to izdaru un tad jau redzēs, kas būs. Nu lai jau, tā domāju, bet kad saskāros ar reālu pierādījumu tam, ka viņš ir gatavs mani krāpt, jutos nodota un nezinu, vai tomēr ir iemesls tālākai kopdzīvei. Es vairs neuzticos viņam, neesmu droša par viņu, neesmu droša arī par savu veselību, kas varētu sekot šādiem gadījuma sakariem. Par bērnu jāsaka, ka viņš ir bezgala laimīgs atkal esot kopā ģimenē. Sieviete Latvijas mazpilsētā.

Atbild psiholoģe Benita Griškeviča:

Pēc vairāku mēnešu dzīves šķirti no tevis viņš pieņem lēmumu dzīvot kopā, un ir vienalga, ko viņš par tevi saka, par sievu viņš atkārtoti ir izvēlējies tevi.

Šķiet, ka tavam vīram ir grūti atzīt, ka tu viņam esi svarīga un patiesībā pārāka par tām meitenēm, kurām viņš pats bijis tikai kārtējais. Protams, savu vainas apziņu viņš varētu dzēst, ja tu izdarītu to pašu, ko viņš. Viņam tā būtu vieglāk. Bet kā ir ar tevi?

Tu saki, ka tev trūkst drošības. Kā ir ar cieņu? Kā ar intīmajām attiecībām? Kā ir ar tavām jūtām pret vīru?

Iemeslus kopdzīvei ir nosaucis viņš: tavi talanti un dēls. Kādi ir tavi motīvi? Ja biji gatava šķirties, kas tev lika mainīt domas?

Par veselību tiešām ir jādomā. Ne vien par savu, bet arī par dēla. Bērnu nevar neietekmēt dzīve ģimenē, kur kādam tiek darīts pāri tā kā tev.

Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!