Lasītājas jautājums: Man 22.g., manam draugam 24.g. Jau diezgan ilgi dzīvojam kopā un gribētos zināt, cik bieži šajā vecumā būtu normāli nodarboties ar seksu un vai tas ir normāli, ja mans draugs vienā reizē nevar vairākas reizes pabeigt.
Līdz ar to, pēc tam, kad viņš ir pabeidzis nekas vairs neturpinās līdz nākamajai reizei, kas arī nav sevišķi bieži - reizi nedēļā vai pat vēl retāk, jo man gribētos biežāk.

Pašā sākumā tā nebija, sekss mums bija gandrīz katru dienu un dažādos dienas laikos, lai gan jāatzīst, ka tajā laikā abi nebijām tik nodarbināti un aizņemti. Tomēr negribētos atzīt, ka viņš būtu pārāk noguris, jo viņš strādā tikai vienā darbā, es - trīs un vēl mācos, tomēr mana vēlme nodarboties ar seksu nav pārāk mazinājusies.

Galvenais, kas uztrauc gan mani gan arī viņu, kāds varētu būt iemesls šai problēmai un vai tā vispār ir problēma varbūt tā tas ir, jo es nezinu statistikas datus, cik bieži un cik reizes šajā vecumā ir normāli nodarboties ar seksu. Pieņemu, ka atbildēsiet, ka tas atkarīgs no katra individuāli, taču kaut kāds vidējais rādītājs ir un tā jau nav bijis visu laiku, tas sācies aptuveni pirms gada, nemanāmi ar katru reizi arvien retāk un retāk. Izņēmums ir vasaras, kad ir atvaļinājums un biežāk esam kopā, atpūšamies un kopā izklaidējamies. Ja varat lūdzu iesakiet kaut ko, kas varētu šo problēmu novērst.

Atbild Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits-seksopatologs dr. Boriss Doņņikovs:

Statistika rāda, ka katram pārim pēc “medusmēneša” izveidojas tā saucamais dzimumattiecību nosacīti fizioloģiskais ritms (NFR). NFR ir atkarīgs no jūsu sadzīves apstākļiem, attiecībām, veselības stāvokļa, seksuālās uzvedības, darba slodzes un gadalaika. Jūsu vecumā tas varētu būt vidēji 2-3 reizes nedēļā, bet ir arī individuālā norma.

Ja Jūsu draugam ir problēmas ar ejakulāciju, viņam ir jāgriežas pie seksopatologa. Ja viņš jūt hronisku nogurumu, mēs viņam palīdzēsim atgūt spēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!