Lasītājas jautājums: Mana problēma ir tāda, ka daudz un bieži vēlos seksu, bet tā kā ar savu partneri jau divus gadu kā esmu šķīrusies, un pagaidām pastāvīga partnera nav, tad man tā ir patreiz ļoti liela problēma, jo...
... morāle gluži neļauj ar katru pretimnākošo likties gultā (gan dažādu slimību, gan arī citu apsvērumu dēļ), bet fiziskā vajadzība ir tik liela, ka brīžiem vairs nepakļaujos prātam (man ir bijis sekss ar nepazīstamiem vīriešiem, bet tas parasti neturpinās ilgi, 4-6 tikšanās reizes, jo viņi ir precēti vai arī viņiem ir bijis vajadzīgs tikai šis sekss, un, ja tas notiek jau pirmajā tikšanās reizē tad viņiem zūd interese).

Man tik ļoti brīžiem gribas, ka esmu ar mieru vairāk netikties, lai tikai tajā reizē "tas" notiek, bet tā nav izeja. Runāju par šo lietu ar ginekologu, viņš man teica, ka man būtu jāpriecājas, jo daudzas sievietes sūdzas par pretējo, ka viņām maz un reti griboties, bet man tas, protams, nepalīdz.

Saprotu, ka noteikti labākais risinājums būtu atrast pastāvīgu partneri, bet pagaidām kaut kā neveicas, bet mīlestību un seksu gribas arvien biežāk...

Atbild Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits-seksopatologs dr. Boriss Doņņikovs:

Kādreiz, kad es lasīju lekciju sievietēm par seksu, saņēmu tādu pašu jautājumu. Toreiz es atbildēju, ka vajag biežāk un intensīvāk nodarboties ar sportu un citām aktivitātēm, bet saņēmu atbildi: “Dakter, es to daru, bet pēc treniņiem man gribas vēl vairāk!” Varbūt toreiz mana klausītāja nesaprata manas atbildes īsto nodomu: “Aktīviem cilvēkiem ir vairāk iepazīšanās iespēju nekā citiem.”

Neņemiet ļaunā, bet varbūt ir vērts nodibināt attiecības ar līdzīgu vīrieti, izmantojot attiecīgus sludinājumus. Vismaz Jums būs ļoti liela izvēle. Nebūtu slikti arī pārbaudīt savu hormonālo un psihoseksuālo stāvokli. To Jūs varat izdarīt Latvijas Ģimenes Centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!