Lasītājas jautājums: Ja jau šodien jautājumu diena, vēlos uzjautāt jautājumu brīvam brīdim (Jūsu ne manējam loģiski). Esmu ne pārāk mīlīgas dabas sieviete (25 g.), t.i. patīk visāda veida uzdzīve, izvirtības u.tml., kaut pārlieku tajā visā neiesaistos, tomēr atminos šādus gadījumus ar prieku!
Pašlaik man ir visnotaļ mīļš vīrietis ar kuru kopā nedzīvojam, bet tiekamies jau kādus 2 gadus, neaizliedzot arī tikties ar citiem cilvēkiem (pareizāk sakot par šo tēmu nerunājam, tomēr it kā nojaušu, ka viņam ir bijušas citas, nu man arī). Jautājums par citu. Lūk, atklāju, ka viņš man bezgala tuvs un vislabākais, kādu vien zinu, bet nespēju seksā ar viņu sasniegt tādu uzbudinājumu kā ar citiem, svešākiem vīriešiem!

Satiekos pa reizei ar kādu citu, kurš man tā pat lāgā nepatīk, bet sekss mums sanāk burvīgs, uzbudinājums ir ātrs un spēcīgs, bet ar savējo, kaut domājot par seksu ar viņu ļoti satraucos, tikko lieta nonāk līdz darīšanai, kaut kā pazūd tā erotiskā sajūta, labāk pat gribas vienkārši blakus pagulēt un aprunāties. Bet sekss man patiešām ir svarīgs, es to gribu!

Viņš ir pirmais vīrietis, pret kuru jūtu tādu maigumu, bet reizē ar to esmu nevis zaudējusi seksuālo interesi, bet spēju uzbudināties, un mani tas šausmīgi kaitina, jo viņš arī jau pamana, ka, kaut arī ar lielāko prieku iesaistos, fizioloģiski manāms, ka kaut kas nav kārtībā!

Principā jau nezinu, ko jautāt? Jo atbilde jau noteikti ir – izrunājiet to ar viņu, lai viņš vairāk domā par mani, lai vairāk laika velta priekšspēlei, bet mani uztrauc tas, ka ar citiem varu sasniegt orgasmu ļoti strauji, bet ar viņu jau pat neizdodas, nākas notēlot, jo man ir kaut kā neērti par to, ka esmu izmainījusies!

Un vispār ne pirmo reizi novēroju, ka, jo mīļāks man cilvēks kļūst, jo sekss kaut kā nesanāk tik labi, bet ar izvirtuļiem viss sanāk perfekti! Piedodiet gan par gramatiskajām kļūdām, tā strauji sarakstīju, kas uz sirds, nu nav jau pierasts ar citiem par šādām lietām runāt!

Atbild Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits-seksopatologs dr. Boriss Doņņikovs:

Vispirms gribu zināt, ko Jūs saucat par izvirtībām? Varbūt tās ir rīcības, kuras papildina Jūsu seksuālo uztveri tajos gadījumos, kad nav nekādu šķēršļu būt kopā ar mīļāko un līdz ar to nav arī intrigas sajūtas.

Šķiet, ka Jūs esat no tiem cilvēkiem, kuriem intīma veida aizliegumi tikai pastiprina erotisko vēlmi viņus pārkāpt, lai sasniegtu maksimālo uzbudinājumu. Interesanti, kā Jūs reaģētu, ja Jūsu mīļotais vīrietis gultā pēkšņi kļūtu nesaprotami eksotisks vai brutāls? Varbūt Jums vajag mīlēties ne tikai gultā, bet arī neparastos apstākļos, kā, piemēram, to darīja filmas “9 un ½ nedēļas” varoņi?

Jebkurā ziņā Jums ir iespēja vai nu nosūtīt pie manis savu draugu, vai – atnākt pašai uz psiholoģisko izmeklēšanu un sarunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!