Lasītājas jautājums: Atļaušos izstāstīt savu problēmu, jo iespējams, kādai ir bijusi līdzīga sāpe un viņa spējusi ar to tikt gala. Lietas būtība - dzīvoju ar savu draugu kopā jau 8 gadus (mums abiem ir 28 gadi).
Esam kā labākie draugi jeb godīgi sakot - brālis ar māsu, jo seksuālās attiecības ar viņu mani neapmierina un pēdējā laikā sāk kaitināt katrs pieskāriens. Viņš ir tik maigs un vienveidīgs, liekas, ka kaislības nav - ir tikai pieradums, vajadzība. Nezinu, kā sevi un savu attieksmi mainīt, lai šīs attiecības atgūtu agrāko iekāri jeb kaisli. Vai vispār tas ir iespējams? Jo nespēju viņu krāpt un vēlos dibināt ar viņu ģimeni, taču apzinos, ka ar šāda rakstura problēmām mūsu kopdzīve var ilgt ļoti īsu laiku.

Ar cieņu,

Delfi lasītāja

Atbild Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits-seksopatologs dr. Boriss Doņņikovs:

Jūs dzīvojat kopā ar savu draugu jau 8 gadus un vēlaties dibināt ar viņu ģimeni. Faktiski – Jums jau ir ģimenes attiecības un pareizāk būtu pateikt, ka Jūs gribat to noformēt. Pēc statistikas datiem, kopdzīves 7 – 8 gadi ir attiecību krīzes etaps, kurš, protams, aizskar gan emocionālo gan seksuālo sfēru. Vairākas sievietes reaģē uz vienveidību un uz seksuālo neapmierinātību daudz agrāk un daudz asāk, nekā Jūs. Laikam tikai tagad viss sakrājies un uzsprāga, tāpēc sāk kaitināt katrs pieskāriens...

Tomēr jāizskaidro, kāpēc 8 gadu kopdzīves laikā Jūs neesat apmierināta. Un kā šo situāciju mainīt. Vai Jūs zināt savas erogēnās zonas? Vai esat mēģinājusi kādreiz pati sevi novest līdz orgasmam? Vai esat rādījusi to savam draugam, lai pēc tam to izdarītu kopā? Ja 8 gadu laikā tas nav mēģināts un darīts, Jums jāpadomā – kāpēc? Varbūt Jūsu tuvību vajag papildināt? Nedomāju, ka tas ir tik grūti izdarāms, ja Jūs esat draugi. Ja netiekat galā bez seksologa - zvaniet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!