Lasītājas jautājums: Izlasīju rakstu par Jums DELFI lapā. Man ir maza problēma, ar kuru vēršos pie Jums. Man ir 25 gadi, es esmu diezgan simpātiska meitene, varbūt nejūtos pārāk atbrīvota, taču kautrība visbiežāk parādās tikai lielās kompānijās, nevis divatā.
Jau vairākus gadus cenšos rast atbildi uz mokošu jautājumu, taču pagaidām nesekmīgi. Mana dzimumdzīve sākās 19 gadu vecumā. Tās bija ne tikai pirmās nopietnās attiecības, es biju iemīlējusies. Daloties pieredzē ar draudzenēm, es atklāju pārsteidzošu faktu: es vienīgā no visām izjūtu baudu no tuvības. Tā tas turpinājās apmēram pusotru gadu, pakāpeniski attiecības pasliktinājās, un reizē ar tām – intīmā dzīve. Es sapratu vienu lietu, ka man galvenais ir izjust pret cilvēku dziļas jūtas, maigumu. Visbeidzot, mēs izšķīrāmies.

Pagājis jau krietni ilgs laiks, man mainījušies vairāki partneri, taču baudu, apmierinājumu es neesmu izjutusi vairs nekad. Izņēmums bija attiecības ar vīrieti, kurš bija vecāks par mani un, manuprāt, izjuta pret mani tās pašas jūtas, kuras man reiz bija pret mīļoto. Tikai šo seksuālo apmierinājumu es ieguvu ne-vaginālā ceļā, un arī tikai pateicoties viņa pūlēm.

Nesen manā dzīvē ienāca vīrietis, bez kura es nespēju iedomāties savu turpmāko dzīvi, bet... Mums ir problēmas seksā. Es viņu neprātīgi gribu, viņš mani ātri uzbudina, taču viņa dzimumlocekļa izmēra dēļ es nejūtu neko citu, kā tikai sāpes (penis viņam ir ļoti liels diametrā). Pie tam sāpes mēdz būt tādas, ka man pēc tam uz 3 dienām jāatsakās no intīmās dzīves, jo parādās asiņošana un nieze. Vai tiešām mūsu attiecībām nav lemts piepildīties? Pagaidām ne pozas, ne intensitāte nepalīdz.

Būšu ļoti pateicīga Jums par atbildi.

Atbild Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits-seksopatologs dr. Boriss Doņņikovs:

Jūsu dzīvē ienāca vīrietis, pret kuru (cik var saprast) Jūs izjūtat dziļas jūtas un maigumu. Viņš Jūs ātri uzbudina, taču viņa dzimumlocekļa izmēra dēļ, pēc dzimumakta ir sāpes, asiņošana un nieze. Ko darīt?

Pagaidām Jūs varat gūt seksuālo apmierinājumu ne-vaginālā ceļā un pēc orgasma mēģināt “spēlēties” ar dzimumlocekļa daļēju ievadīšanu vagīnā, jo tā būs vairāk atslābināta. Baudiet šo spēli nesteidzoties! Pie tam varat izmantot lubrikantus, kurus var iegādāties aptiekās.

Ja nepalīdzēs, tas varētu norādīt uz to, ka vagīnai, psiholoģisku vai citu iemeslu dēļ, ir paaugstināts tonuss, - un Jums ir jāgriežas pie seksopatologa, kurš kopā ar ginekologu izskatīs Jūsu problēmu. Risinājumi ir.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!