Lasītāja jautājums: Es vēlētos uzzināt, kā var atrisināt sekojošo problēmu? Ar draudzeni dzīvojam jau 2,5 gadus kopā, viens otru mīlam, bet mūsu seksuālajās attiecības ir problēma. Mēs mīlējamies ļoti reti, pēc maniem uzskatiem, t.i. vidējais četras reizes mēnesī.
Mīlēties viņai patīk, bet viņai vienkārši negriboties, viņa pati nezina kāpēc. Man savukārt ļoti gribas, un bieži šī iemesla dēļ mums sanāk saķeršanās. Kādus 2 gadus viņa lietoja CILEST, bet tagad jau kādu laiku vairs nelieto hormonālās tabletes. Seksuāli viņa ir apmierināta (lūdzu to ņemt vērā, bez diskusijām, ka varbūt ne, utt).

Lūdzu iesakiet, ko var darīt šajā situācijā, jo arī mana otrā puse vēlas to mainīt, un jau ilgu laiku mums nav risinājuma.

Atbild Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits-seksopatologs dr. Boriss Doņņikovs:

Ja jūsu draudzene ir apmierināta, bet pati nezina, kāpēc viņai negribas mīlēties tik bieži kā jums, - problēmai ir gan psiholoģiska, gan seksuāla nokrāsa. Varbūt – vairāk psiholoģiskā. Tāpēc Jūsu draudzenei ir jāgriežas pie seksopatologa-psihoterapeita.

Pieteikties var pa tālr. 9782717 vai 7132165 pie manis: Dr. B.Doņņikovs. Varbūt, ka pēc sarunas ar Jūsu draudzeni es uzaicināšu arī Jūs, lai pēc tam mēs varētu runāt trijatā un atrast “zelta” vidusceļu.

Lasītāja jautājums: Man ir 22 gadi un manai partnerei - 20. Partneri pēdējā laikā pēc 2 gadu kopdzīves ir strauji samazinājies libido. Man tas rada nopietnas problēmas, jo man ir izteikti spēcīga dzimumtieksme.

Runājot ar partneri, es noskaidroju, ka seksa kvalitāte viņu pilnībā apmierina, vienkārši neesot vairs vēlēšanās ar to nodarboties tik bieži. Tā lūk sākotnējo 2x dienā vietā esam nonākuši līdz 1x mēnesī. Protams, tas radīja manī šaubas par viņas uzticību vai jūtām, taču viņa apgalvo, ka joprojām mīl mani. Kā tad tā? Jau iepriekš pateicos par atbildi.
Ar cieņu,
Kāds puisis.

Atbild Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits-seksopatologs dr. Boriss Doņņikovs:

Jūsu jautājums atkārto augstāk minēto jautājumu. Tomēr, iespējams, Jūsu kopdzīvei trūkst daudzveidības un priecinošas aktivitātes no Jūsu puses. Varbūt Jums un otra jautājuma autoram jāpadomā, kā izrauties no attiecību stereotipiem un organizēt savām draudzenēm satriecošus Ziemassvētkus! Viss ir Jūsu rokās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!