Jautājums: Labdien! Ar draugu dzīvojām kopā vairāk nekā gadu. Jau no paša attiecību sākuma mūsu starpā nav bijuši ne konflikti, ne domstarpības. Abi jutāmies labi kopā būdami. Sāka veidoties domas jau par kopējiem nākotnes plāniem utml., bet vairāk nekā pirms mēneša atklāju, ka viņš koķetē, aicina uz randiņiem dažādas sievietes no interneta iepazīšanās portāla.

Kad to atklāju, man tas tiešām bija liels, nepatīkams un sāpīgs pārsteigums. To atklāju, kad viņa nebija mājās. Es vienkārši sakrāmēju viņa mantas un pa telefonu paziņoju, lai tās savāc. Sekoja veselu nedēļu ignorēšana no viņa puses, un tad mans pacietības mērs izsīka, un es paziņoju, ja mantas netiks savāktas, tad tās vienkārši izlikšu aiz durvīm. (Paziņošana notika caur sms, jo ar mani viņš nerunāja). Tad viņš atsūtīja mums abiem pazīstamu cilvēku, kas mantas savāca.

Pēc kāda brīža atsākās kontakts caur sms, viņš atzinās, ka ir sarakstījies, bet, ka tā esot tikai koķetēšana, līdz meitenes piekrīt randiņam, un tad zūdot interese un nekas tālāk nenonāk. Kamdēļ tā dara? Viņš izskaidrot nespēja. Minēja, ka, iespējams, tādēļ, ka grib zināt, ka citas sievietes viņu arī gribot. Pēc tā visa mēs nedzīvojam kopā jau mēnesi, viņš lūdzas atpakaļ. Kā viņš pats saka, mēģinot laboties. Un ka varbūt pat šis pārtraukums nākšot par labu mums, jo viņš ir sapratis, ka tomēr ļoti mīlot mani un grib atpakaļ.

Draugam ir 28 gadi. Iespējams, ka tam ir kāda nozīme! Jautājums: Vai šādi cilvēki var šādā vecumā mainīties?? Vai tie ir tikai tukši solījumi?? Kādi ieteikumi man šajā situācijā, jo pagaidām nespēju saprast, kā šādā situācijā rīkoties!!!

Atbild psiholoģe Benita Griškeviča (konsultācijas Brīvības ielā 37, pieteikšanās pa e-pastu benija@inbox.lv):

Ikvienā vecumā cilvēkam var būt grūtības izlemt, ko viņš vēlas. Tas attiecas kā uz Jums, tā uz Jūsu partneri. Jums ir grūti izlemt, vai noticēt un atjaunot dzīvošanu kopā. Viņam bija grūti izlemt, vai viņš vēlas veidot attiecības ar Jums, vai ar portālā sastopamajām sievietēm. Garantiju, ka attiecības izdosies un cilvēki dzīvos kopā ilgi un laimīgi, nav nekad un nevienam.

Ja vīrietim neveidojas attiecības ar vienu sievieti, bet ir divi vai vairāki sakari vienlaikus, prognozes attiecībā uz uzticību nevar būt necik priecīgas ne 28, ne 48 gados. It īpaši, - ja viņš pats nesaredz tajā visā problēmu un vienmēr ir tādā veidā iekārtojis savu dzīvi. Ja vīrietis apjauš, ka neuzticība ir problēma ne tikai sievietēm, bet arī viņam pašam, līdzēt var psihoterapija.

Viegli saprast, ka izteikumi par mēģināšanu laboties īpaši nevairo Jūsu uzticēšanos partnerim. Vairāk palīdzētu vaļsirdīga saruna par to, kā viņš ir veidojis attiecības līdz šim, un skaidrāka apzināšanās, kāda ir bijusi Jūsu loma kopdzīvē. Ko viņam nozīmētu secinājums interneta iepazīšanās portālā veiktā pētījuma rezultātā, ka viņu grib citas sievietes? Vai Jūs esat kā ērts patvērums un gādīgā mamma, kura var patriekt vai pieņemt atpakaļ nogrēkojušos puišeli, vai arī mīļotā sieviete ar savām prasībām, pašcieņu un pamatotām gaidām attiecībā uz partnera līdzdalību kopdzīvē un uzticību?

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!