Jautājums: Ļoti ceru, ka varēsiet ko ieteikt, jo var jau būt, ka dažām sievietēm sekss ir pakārtota lieta, bet ne manā gadījumā. Protams krāpšanu nepieļauju, jo pārāk stipri mīlu savu otro pusīti.

Nu jau 2,5 gadus kā esam precējušies. Protams, kā jau visās attiecībās, ir gan mīļošanās periods, gan kašķi, kā arī laulības dzīves rutīna. Seksuālā dzīve mums ir ļoti aktīva, vienīgi, vīrs ir aizmirsis par mani, proti, seksuāli apmierināts ir tikai viņš. Man vispār orgasms, kā tāds, ir nepieciešams reti (1 reizi nedēļā vai pat retāk), bet arī tad nekas nenotiek ilgāk par 5 min.

Vairs nav ideju, ko un kādā veidā vēl varētu parādīt, pateikt un ieskaidrot, ka sievietei vajag veltīt vairāk laika. Parasti viņš ķeras “pie lietas” uzreiz un, ja es ko iebilstu, viņš saka, ka viss būšot labi un ka par mani parūpēsies, bet viss beidzas kā parasti – beidz viņš. Sevi apmierinu pati ar savu roku un lubrikanta palīdzību. Pāris nedēļas atpakaļ man bija ļoti sasprings dzīves posms gan skolā, gan darbā un nebijām mīlējušies veselu nedēļu.

Uztrauc fakts, ka man arī vairs negribas mīlēties, jo ir tāda sajūta, ka tikpat labi es varētu būt atslēgas caurums, jo ja jau bez rezultātiem es gadiem cenšos ieskaidrot vīram, kas, kur un kā darāms, tad arī man nevajag. Pat romantisku domu vairs nav. Vakar pirmo reizi pēc nedēļu ilga pārtraukuma mīlējāmies un nejutu itin nekā, tā teikt “neviena skudriņa nepārskrēja”! Bēdīgi!

Jautājums sekojošs:

Vai ir kāda metode, veids, kā vīrietim likt saprast, ka es neesmu nekāda seksa mašīna, bet gan sieviete ar savām vēlmēm un ar cilvēcīgu vajadzību... Vienkārši esmu nogurusi... Jau pat strīdēties nevēlos...;(

Atbild dr. Artūrs Vāvere, seksologs (Vīriešu Seksuālās Veselības institūts):

Izlasot šo vēstuli, asociatīvi prātā nāk divi sakāmvārdi: “viena pagale nedeg” un “dots devējam atdodas”. Kādā sakarā šie teicieni?

Dzimumakts ir process starp diviem cilvēkiem, tā, ka nebūs pie visa vainīgs tikai vīrs! Grūti iedomāties, ko tieši Jūs viņam cenšaties ieskaidrot? Bet no savas prakses varu teikt, ka šī skaidrošana vēl vairāk pasliktina šādas situācijas, radot vīrietim mazvērtības, nedrošības izjūtas un stresu, kas vēl vairāk veicina šo nevēlamo procesu. Pēc seksa, Jūsu vīrs ar sevi jūtas neapmierināts un varbūt pat sajūtas tādā kā bezizejas stāvoklī. Ar laiku šī situācija kļūst ierasta, un viss notiek kā parasti, ko Jūs esat nosaukusi par rutīnu…

Nākošais jautājums ir saistībā par dzimumaktu biežumu. Nedēļu liels pārtraukums lielākai daļai vīriešu radīs ātru sēklas noplūdi. To var salīdzināt ar izbadējušos cilvēku, kurš tiekot pie ēdiena, ar acīm var apēst visu, bet paši varat iedomāties, kāds tam ir rezultāts...

Es negribu šeit visu vainu uzkraut sievietei, jo bez šaubām arī vīrietim ar sevi ir jāstrādā un jāattīsta savas seksuālās spējas, bet vienam to izdarīt ir ļoti grūti un daudzās situācijās, pat neiespējami. Ir vajadzīga saprotoša partnere, kas mācētu un zinātu, kā darboties, lai novērstu šo negatīvo momentu. Vīrietis viens nevar pārvarēt savu nedrošību un bailes no neveiksmes. Tieši partneres sapratnei un atbalstam ir lielākā nozīme šajā procesā, nevis kaut kādai smadzeņu skalošanai, ka “sievietei vajag veltīt vairāk uzmanību”! Visvairāk uzmanības šajā situācijā būtu jāvelta tieši vīra dzimumloceklim. Kamēr Jūs ar viņu “nesadraudzēsieties” un neiepazīsiet – tikmēr nekas prātīgs nemainīsies.

Pirmkārt, būtu jāsāk ar to, ka vīram būtu jānodrošina regulāra sēklas noplūde! Nākošais jautājums – Jūs rakstāt, ir 5 minūtes un viss. Ja gribat vairāk – padarbojieties un pēc brītiņa viņš būs atkal gatavs “darbam”, un otrajā, trešajā reizē jau tas viss ilgs ne jau 5 min. Bet cik noprotu, Jūsu situācijā ir tā, ka tiklīdz vīram notiek sēklas noplūde, tā katrs pagriežas uz saviem sāniem un abi neapmierināti aizmieg.

Tas ir mīts, ka vīrietis vienmēr gūst baudu! Jūs abi negūstiet baudu no šīm seksuālajām attiecībām, jo sēklas noplūde nav indikators tam, ka vīrietis ir guvis seksuālu apmierinājumu - tas ir tikai fizioloģisks process, kas rodas, stimulējot dzimumlocekli, un jo jutīgāks dzimumloceklis, jo ātrāk rodas šī reakcija. Kā jau arī augstāk teicu – jo lielāks stress vīram, jo arī ātrāk viss notiks. Jo retāk būs seksuālo kontaktu – jo ātrāk notiks sēklas noplūde.

Apkopojot teikto – izrādiet lielāku interesi par vīra dzimumlocekli, nodrošiniet, lai būtu regulāra sēklas noplūde, iepazīstiet viņu un sadraudzējieties. Rezultātā pati redzēsiet, kā viss mainīsies uz pozitīvo pusi. Bet, ja ir par maz zināšanas šajā jomā, tad nāktos pastudēt atbilstošu literatūru vai konsultēties ar speciālistu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!