Skaitļi ir dramatiski: apmēram 150 000 cilvēku Latvijā cieš no urīna nesaturēšanas jeb inkontinences. 80% no tiem ir dažādu vecumu sievietes.
Katra ceturtā sieviete un katrs astotais vīrietis ikdienā saskaras ar urīna nesaturēšanas problēmu.
Kā liecina ārstu pieredze, pacienti par urīna nesaturēšanu kautrējas stāstīt ne tikai pašiem tuvākajiem, bet pat mediķiem, atliekot vizīti pie ārsta gadu no gada. Kautrēšanās meklēt risinājumu, nereti noved ne vien pie veselības pasliktināšanās, bet arī pašizolēšanās no sabiedrības. Ja kādam šķiet, ka šī problēma skar tikai viņu vienu, tad jāzina – urīna nesaturēšana nav nekas neparasts un tā skar dažādu vecumu cilvēkus. Turklāt, jo savlaicīgāk tiek meklēta palīdzība, jo labāks būs rezultāts.

Neatkarīgi no inkontinences pakāpes un cēloņa, ieteicams apmeklēt ārstu. Aplams ir uzskats, ka ar inkontineces problēmu cilvēks var tikt galā pats. Ārsts veiks izmeklēšanu, noteiks inkontinences pakāpi un rašanās iemeslu, kā arī konsultēs par inkontinences līdzekļa ar piemērotāko uzsūktspēju iegādi.

Mēdz būt tā, ka no urīna nesaturēšanas cieš kāds tuvinieks, kuru nākas ikdienu aprūpēt, bieži vien tie ir vidēja vecuma cilvēku vecāki, kuriem urīna nesaturēšana radusies kādas operācijas vai slimības rezultātā. Lai atvieglotu cilvēku dzīvi, kuri saskārušies ar šo problēmu, higiēnas preču ražotāji piedāvā mūsdienīgus risinājumus inkontinences pacientu aprūpē.  

Būtiski piemeklēt piemērotākos higiēnas līdzekļus

Veikalos un aptiekās ir pieejams plašs uroloģisko higiēnas preču klāsts ar dažādām uzsūktspējām un izmēriem. Ražotāji ik gadu attīsta šos higiēnas izstrādājumus, modernizējot tos un piedāvājot cilvēkiem arvien augstākas kvalitātes produktus, kuri nodrošina sausuma, drošības un komforta sajūtu ikdienā.

Mūsdienās cilvēkiem ir iespēja dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, izmantojot tās priekšrocības, ko sniedz modernā medicīna un higiēnas preču ražotāji. Ik gadu parādās arvien jaunas inovācijas inkontinences higiēnas preču piedāvājumā, produkti tiek uzlaboti un papildināti ar tādām īpašībām, lai sniegtu maksimālu komforta sajūtu to lietošanas laikā.

Seni ir augstākās kvalitātes inovatīvi higiēnas izstrādājumi cilvēkiem, kas cieš no urīna nesaturēšanas. Būtiski ir piemeklēt piemērotāko izstrādājumu un tā izvēle ir atkarīga no pacienta veselības stāvokļa un inkontineces pakāpes:

  • Vieglas un vidējas urīna nesaturēšanas gadījumā piemēroti ir uroloģiskie ieliktnīši - Seni Lady sievietēm un Seni Man vīriešiem. Gan Seni Lady, gan Seni Man uroloģiskie ieliktnīši ir gaisu caurlaidīgi, kas ir būtiski cilvēka intīmajai veselībai. Šie izstrādājumi ir tik diskrēti, ka neviens pat nenojautīs par jūsu problēmu, jo īpašā Odour Stop sistēma neitralizē nepatīkamo aromātu.
  • Vidējas un smagas inkontineces gadījumā ieteicams lietot Seni uzsūcošās autiņbiksītes, jostbiksītes vai biksītes. Ar ko tās atšķiras? Autiņbiksītes ir piemērotas lietošanai gulošiem pacientiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība pie autiņbiksīšu nomaiņas, Seni jostbiksītes vairāk piemērotas aktīviem pacientiem, kuri higiēnas līdzekli var nomainīt paši. Seni Active uzsūcošās biksītes ir piemērotas aktīviem cilvēkiem un šo biksīšu priekšrocība ir tā, ka tās var lietot kā parastu apakšveļu - uzvelkot un pēc tam novelkot (vai atplēšot sānu malas.).

Visi šie izstrādājumi ir gaisu caurlaidīgi, līdz ar to mazina iekaisumu rašanās risku. Vienmēr izvēlieties higiēnas līdzekļus, kuru ārējais slānis ir gaisu caurlaidīgs! Par piemērotākā līdzekļa iegādi konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.

Noteikti jāpievērš uzmanība inkontinences līdzekļa izmēram un uzsūktspējai, jānomēra pacienta gurnu apkārtmērs un jāpiemeklē ķermeņa uzbūvei atbilstošs higiēnas līdzekļa izmērs.

Uzsūktspēja tiek mērīta mililitros un simboliski uz iepakojuma norādīta pilēs:

  • Dažas pilītes (līdz 50 ml) - viegla nesaturēšana
  • Apmēram pus glāze (50 - 100 ml) - viegla nesaturēšana
  • Vairāk kā pus glāze (100 - 200 ml) - vidējas nesaturēšana
  • Vairāk kā glāze (<200 ml) - smaga nesaturēšana

Papildus aizsardzībai autiņbiksīšu nomaiņas laikā iesakām lietot Seni Soft mitrumu uzsūcošos paladziņus. Tiem ir dažādi izmēri - izvēlieties sev piemērotāko!

Inkontineces pacientu āda ir pakļauta nepārtrauktam kairinājumam, tāpēc tai nepieciešama īpaša kopšana. Ādas kairinājumu izraisa tās saskarsme ar urīnu un fēcēm, turklāt ziepju lietošana padara to sausu. Sausas, kairināta ādas kopšanai un inkontinences pacientu aprūpē ieteicams lietot Seni Care ķermeņa kopšanas līdzekļus, ievērojot trīs soļu ādas kopšanas rituālu:

1.       Maiga attīrīšana

2.       Reģenerācija un aktivizācija

3.       Aizsardzība

Saņem valsts kompensējamās autiņbiksītes

Apmeklējiet ģimenes ārstu, lai saņemtu recepti valsts kompensējamo inkontinences līdzekļu iegādei aptiekā. Uzrādot recepti aptiekā, saņemsiet 50% atlaidi no lētākā izstrādājuma cenas, kas atbilst jums nozīmētajam inkontinences līdzeklim. Vienam pacientam tiek kompensēti 3 izstrādājumi diennaktī (90 izstrādājumi mēnesī).

Inkontinences līdzekļi tiek kompensēti pacientiem, kuri slimo ar smagām hroniskām slimībām. Daudziem inkontinences līdzekļiem ir vienāda iedarbība. Valsts kompensācijas daļa - 50% tiek aprēķināta no lētākā vienādas iedarbības inkontinences līdzekļa cenas. Pērkot dārgākus inkontinences līdzekļus, starpību starp lētāko un dārgāko jāpiemaksā pacientam.

Plašāku informāciju par inkontinences problēmu un piemērotākajiem higiēnas līdzekļiem vari uzzināt mājas lapā www.seni.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!