Patversmē "Dzīvnieku draugs" Krona dzīvo jau no 2001. gada – tas ir krietni par daudz tādam hiperaktīvam un mīļam, kaut arī mazliet neparastam sunim (bet galu galā neviens no mums jau nav īsti "normāls" un "parasts").
Krona ir ļoti aktīvs, kustīgs, enerģisks un dzīvespriecīgs suns (kucīte) ar skaistām dzintara acīm un zeltaini brūnu kažoku. Aktīvās dabas dēļ Kronai vislabāk būtu dzīvot mājā ar kārtīgu sētu, kur viņa varētu kārtīgi izskrieties un izlikt visu savu enerģiju.

Fotoalbums. (Tā kā suns ir ļoti hiperaktīvs, nofotografēt viņu ir teju neiespējami. šīs ir vienīgās puslīdz izdevušās bildes no kādām 50 bildēm trīs fotosesijās.)

Sākotnēji pret nepazīstamiem cilvēkiem Krona ir mazliet bailīga, taču ar cilvēkiem, kurus pazīst un kuriem uzticas, viņa ir ļoti mīļa un maiga. Tāpēc, visdrīzāk, paies kāds laiks, kamēr viņa pieradīs pie jaunā saimnieka.

Biklums pret svešiniekiem saistīts ar to, ka Krona nepilna gada vecumā ar kucēniem tika atrasta Dārziņos, kur viņa, visdrīzāk, uzaugusi savvaļā, nepazīstot cilvēkus.

Krona nederēs aprūpē gados vecākam cilvēkam, jo viņa ir ĻOTI aktīva un enerģiska. Bet ar bērniem viņa saprotas un sadzīvo labi – mazliet aprodot, par cilvēkiem viņa ir sajūsmā un priecājas par viņai izrādīto uzmanību un samīļošanu.

Svarīgi!

Kaut arī kaķi ir mīļi un pūkaini, Krona kaķus vienkārši necieš. Ieraugot kaķi, viņā pamostas visi medību instinkti un aizmirstas viss uz pasaules. Līdz ar to Krona pavisam noteikti nevarēs sadzīvot mājā ar kaķi.

Kaut arī patversmē Krona ikdienā dzīvo kopā daudziem citiem suņiem, viņa ne vienmēr māk sadraudzēties ar saviem sugasbrāļiem. Starp suņiem Krona ir izteikts valdonīgais un dominējošais suņu tips, tāpēc ar citu valdonīgu suni nesadzīvos. Varētu sadzīvot ar pakļāvīgu suni, drīzāk tēviņu.

Pēdējā gada laikā arī parādījies paradums lekt pāri voljēra žogam – tādam pusotram metram viņa tiek pāri. Tāpēc sākotnēji jaunajās mājās viņu vajadzēs uzmanīt un neatstāt pagalmā vienatnē.

Tikpat svarīgi!

Pirms pieņemt lēmumu par suņa ņemšanu, lūdzu, kārtīgi apsveriet, vai spēsiet rūpēties un mīlēt suni līdz viņa mūža beigām un pieņemt viņu par pilntiesīgu savu ģimenes locekli, neskatoties uz niķiem un stiķiem (kādi ir mums visiem). Kronai vajag īstas mājas un uz visiem laikiem. Dzīve līdz šim viņai tāpat nav bijusi pārāk rožaina, lai mēs varētu atļauties viņai sagādāt vēl kādu traumu.

Krona ir vidēja auguma, aptuveni septiņus gadus veca, sterilizēta, vakcinēta un attārpota kucīte. Patversmes dzīvnieki jauniem saimniekiem tiek atdoti pret ziedojumiem.

Patversme Dzīvnieku draugs: Fr. Candera ielā 4 (pretī Zasulauka stacijai), Rīgā. Telefons: 67500491. Patversme strādā katru darba dienu no 9:00 līdz 20:00, sestdienās līdz 16:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!