Sastāvs: 2 vistu stilbiņi; 200 - 250g rīsu; 100 - 200g sēņu (piemēram, baravikas); burkāns; ūdens; 2-4 ķiploka daiviņas; garšvielas - ķiploku sāls, karijs, baziliks, ķimenes u.c. zaļumi - dilles, loki, pētersīļi.

Pagatavošana:
Ir iespējamas visdažādākās variācijas - gan ar sastāvdaļām, gan proporcijām, atkarībā no gatavotāja vēlmēm. Jāpiebilst, ka ēdiens ir ļoti veselīgs, un tika gatavots kuņģa slimniekam. Ja ir vajadzīgs īpaši samazināt tauku saturu, vistas kājām var pirms gatavošanas noņemt ādu. Turklāt vēlams ēdienu gatavot sautējamā pannā.

Vispirms novāra rīsus, apmēram vienu paciņu, pieliekot klāt dažādas garšvielas (ir tādas - speciāli rīsiem, ķiploku sāls u.c. pēc vēlmes). Nedaudz uzkarsē pannu un ielej tajā ūdeni, kurā tika vārīti rīsi.

Vistas stilbiņus kārtīgi iesmērē ar pārgrieztām ķiploka daiviņām un liek sautēties uz lēnas uguns. Tad šīs daiviņas sagriež vēl sīkāk un pievieno pannā. Vistai uzber kariju. Tikmēr sagriež burkānu - vēlams pēc iespējas sīkāk un liek pannā klāt sautēties. Tad sagriež sēnes - ne pārāk smalki, bet arī ne lielos gabalos - un pievieno. Visbeidzot, kad vista jau ir gandrīz gatava, burkāna gabaliņi mīksti, pieliek rīsus, lai tie uzsūktu aromātu.

Gatavošanas gaitā nevajag aizmirst ik pa laikam piebērt vēl nedaudz dažādu garšvielu - piemēram, baziliku, arī vēl kariju un ķiploku sāli. Vistu stilbiņus apmēram ik pēc 5 minūtēm vēlams apgrozīt. Kad viss ir gatavs, nogriež plītij pavisam nost karstumu, ēdienu pārber ar zaļumiem un uzliek vāku, lai vēl ievelkas. Tas arī viss! :) Lai labi garšo!

Šo un citas receptes 2005. gada sākumā varēs skatīt jaunajā recepšu portālā www.receptes.lv. Savukārt pagaidām šajā resursā visas un visi laipni aicināti iesniegt receptes, lai gala rezultāts būtu visiem noderīgs recepšu avots! Piedevām, iesniedzot receptes, jūs piedalāties dažādu balvu izlozē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!