Sastāvdaļas 4 porcijām: • 400 g burkānu, • 400 g auzu pārslu biezputras, • 1 ola, • šķipsniņa sāls un citas garšvielas pēc izvēles – sāļajām pankūkām, • cukurs, kanēlis vai kādas citas garšvielas vai ievārījums – saldajām pankūkām.

Pagatavošana:

Izvāra un atdzesē auzu pārslu biezputru. Izspiež sulu burkāniem un 400 g biezumu sajauc ar putru, pievieno olu un garšvielas. Visu masu sadala vienādos nelielos plācenīšos un izcep.

Pasniedz ar izvēlētajām piedevām. Šos plāceņus var ēst gan siltus, gan aukstus.

Burkānu un dzērveņu kokteilis

1 porcijai: glāzē ielej 200 ml burkānu sulas un 45 ml dzērveņu sulas. Kokteili ieteicams samaisīt ar salmiņu vai ko citu. Šis kokteilis būs vitamīniem bagāts un ļoti veselīgs, bet, ja tas tomēr ir par skābu, var pievienot nedaudz pūdercukura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!