Sastāvdaļas:
• 3-4 vidēja lieluma burkāni ar lakstiem (ja nav pie rokas burkānu lakstu, var tos mēģināt aizstāt ar pētersīļu vai kinzas zaļumiem, tikai tad garša nebūs tik maiga),
• ½ glāze rozīņu, mērcētas 10-30 min.,
• 1 ēdamkarote sasmalcinātu piparmētru, citronmētru, raudeņu vai pētersīļu lapiņu vai 1 tējkarote kaltētu,
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu seleriju kātu vai lapu, ja vēlas,
• 1/3 tējkarotes malta koriandra, ja vēlas,
• ½ citrona sula,
• ½ apelsīna sula vai 1 tējkarote medus,
• ½ glāze smalki sarīvētu gurķu, ja vēlas.

Pagatavošana:

Burkānus samaļ, var pat smalcinātājā līdz kuskusa lielumam (nelieli graudiņi), vai sarīvē uz smalkas rīves.

Sīki sakapā burkānu lakstus.

Sajauc visas sastāvdaļas bļodā.

Var ēst kā salātus vai izmantot kā pildījumu kāpostu tīteņiem, kopā ar pusšķēlīti citrona un dažām gurķa ripiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!