Šī ir mana oriģinālākā un garšīgākā burkānu ēdiena recepte: "Oranžs ir viss" jeb atturīgais burkānu pudiņš dedzīgās apelsīnu mērces apskāvienos.

Sastāvdaļas 4 porcijām

Pudiņam:

  • 900 g nomizotu un iespējami garākās skaidiņās sarīvētu burkānu
  • 140 g sviesta
  • 1 tējk. malta kardamona
  • 150 g cukura
  • 2 ēdk. rozīņu
  • 100g Indijas riekstu, rupji sadrupinātu

Mērcei:

  • 1 gl. svaigi spiestas apelsīnu sulas (tam vajadzēs 2 - 3 apelsīnus)
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. gaišas sojas mērces
  • ¼ tējk. maltu čili piparu
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
  • 1 ēdk. kukurūzas cietes
  • Mazliet ūdens

Pagatavošana:

Izkausē sviestu, liek tajā sarīvētos burkānus un maisot sautē apmēram 20 minūtes. Svarīgi, lai burkāni sautētos, neapcepoties brūni. Sākumā tie uzsūks visu sviestu un pēc šīm 20 minūtēm - sāks atdot. Šajā brīdī pievieno rozīnes, riekstus, kardamonu un cukuru. Maisot turpina sautēt vēl minūtes 10, līdz masa sāk velties. Burkānu masu pilda veidnītēs, cieši piespiež.

Apelsīnu sulu izkāš, lai tajā nebūtu biezumu; sajauc ar sojas mērci, asajiem pipariem, kanēli, miziņu; visu uzvāra. Cieti izšķīdina nelielā ūdens daudzumā, maisot pievieno apelsīnu sulai un pakarsē dažas sekundes, līdz mērce sabiezē.

Izņem pudiņu no veidnītēm, liek uz šķīvja, apkārt lej apelsīnu mērci. Pasniedzot pudiņam jābūt atturīgi siltam, bet mērcei - asai un dedzīgi karstai.

P.S. Visas sastāvdaļas, izņemot sojas mērci un kukurūzas cieti, man izdevās veikalos atrast bioloģiski audzētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!