Četrām personām: 1 kg melones; 250 ml sausā baltvīna; 90 g pūdercukura; 1 mazs laima mizas gabaliņš (pēc vēlēšanās); 250 g zemeņu; četri piparmētru zariņi garnēšanai.

Katlā ielej vīnu, pieber cukuru un uzvāra. Vāra piecas minūtes, tad katlu noņem no uguns un, ja vēlas, pievieno laima miziņu. Noliek atdzesēt.

Laima miziņu izņem. Pārlasa un sagriež zemenes, četras odziņas atstājot garnēšanai. Melonei izņem sēklas, mīkstumu sagriež un sakuļ.

Ar mikseri vai blenderi kuļ vīna sīrupu un zemenes, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno melones masu un vēl nedaudz blendē, lai sajauktu visu viendabīgā masā.

Biezeni pārliek lielā bļodā, pārsedz un tur vēsumā vismaz trīs stundas.

Zupu pasniedz atdzesētu, rotātu ar zemenēm un piparmētru zariņiem.

Ieteikums: Zemeņu un meloņu zupu var papildināt ar saldējuma bumbiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!