Četrām personām: 500 g laša filejas; 2 ēdamkarotes olīveļļas; ½ citrona sula; ½ tējkarotes piecu piparu maisījuma; 400 g saldētu zaļo zirnīšu (atsaldētu); 2 sasmalcināti sīpoli; 150 ml sausā baltvīna; 500 ml ūdens; 50 g sviesta; sauja sagrieztu piparmētru lapu; 200 ml saldā krējuma; "Santa Maria" akmenssāls dzirnaviņās.

Zaļos zirnīšus apcep sviestā, pievieno sīpolus, karsē dažas minūtes. Tad pielej baltvīnu un notvaicē. Piemaļ sāli. Pārlej ar ūdeni un vāra, līdz zirņi ir mīksti. Atdzesē un sablendē līdz viendabīgai masai. Iegūto masu izberž caur sietu. Liek katlā, pieber piparmētras un vēlreiz sablendē, līdz masa ir krēmīga. Ja nepieciešams, vēl piemaļ sāli.

Lasi sadala četros gabalos, ierīvē ar olīveļļu un sāli. Apcep sakarsētā pannā uz lielas uguns, līdz izveidojas brūna garoziņa. Lasi apslaka ar citrona sulu, pārkaisa ar piecu piparu maisījumu un nogatavina cepeškrāsnī 190°C sešas minūtes.

Zirnīšu un piparmētru masu uzvāra ar saldo krējumu, lej siltos šķīvjos, pasniedz ar lasi un saputotu saldo krējumu, kam pievienoti sagriezti lociņi.

Piparots padoms! Gatavojot ēdienu, kuram ir gaiša vai balta krāsa, vislabāk izmantot baltos piparus, lai izvairītos no melnajām daļiņām gaišajā ēdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!