Sastāvdaļas: 80 g konservētu gaileņu; 1 neliels sīpols, sagriezts kubiņos; 500 ml saputota saldā krējuma; glāze piena; 50 g sviesta; sāls; melnie pipari.

Katliņā sviestā apcep gailenes, līdz no tām iztvaiko viss šķidrums. Pievieno sīpolus un sautē, līdz sīpoli kļūst gandrīz caurspīdīgi. Pielej saldo krējumu un pienu, vāra uz vidējas uguns apmēram 30 minūtes. Pēc tam pievieno sāli un tikko maltus melnos piparus pēc garšas. Pasniedz kopā ar kārtainās mīklas salmiņiem ar sezama sēklām.

Salmiņiem: kārtainā mīkla, sezama sēklas, 1 olas dzeltenums.

Kārtaino mīklu izrullē plānā kārtā, apziež ar sakultu olas dzeltenumu, apkaisa ar sezama sēklām, sagriež strēmelēs un cep cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes 220°C temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!