Četrām personām: 2 cieti, nomizoti un sagriezti āboli; 2 burkāni, sagriezti pusaplīšos; 1l piena vai saldā krējuma; 2 ēdamkarotes eļļas; 1 tējkarote karija, sāls, pipari.

Katliņā ielej pusporciju eļļas un sautē burkānus un ābolus, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno kariju pēc garšas. Pēc tam pielej saldo krējumu un turpina sautēt burkānus un ābolus, līdz tie ir gatavi. Saspiež burkānus un ābolus biezenī, pievieno atlikušo eļļu. Sāli un piparus pieber pēc garšas.

Ieteikums: ja beigās biezenim pielej dzirkstošo vīnu vai minerālūdeni, krēmzupa būs gaisīgāka un maigāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!