Svētku zoss recepti iesaka pavāre Rudīte Žukova. Zosi ieberzē ar sāli un pipariem. Nelielā sviesta daudzumā sacep sagrieztus dārzeņus: sīpolu, selerijas sakni, burkānus, svaigu kāpostu, ābolus. Var pievienot kādu dzērvenīti.

To visu nedaudz apsāla un izkarsē sviestā, pilda zosī un ar koka zobu bakstāmajiem irbulīšiem aizsprauž. Zosi ietin folijā un liek cepties uz pannas, kur uzlej nedaudz ūdens. Jācep vismaz četras stundas. Jo mīkstāka, jo garšīgāka. Kad zoss gatava, foliju noņem un turpina cept, kamēr putns apbrūnināts.

Zosu aknas un sirdi samaļ, uz pannas apcep sviestā ar sīpoliem, pievieno nedaudz salda krējuma, sāli, piparus, pilda izdobtās svaiga ābola pusītēs un sacep cepeškrāsnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!