Pagatavotam fenhelim piemīt maigs anīsa aromāts. Tas palīdz gremošanai, tādējādi tas spēj novērst vai atvieglot kolikas mazuļiem. Recepte no šefpavāres un triju bērnu māmiņas Sianas Blunosas grāmatas "Ņam, ņam, mazulīt!".

Paredzēts 6-8 porcijām

  • 2-3 vidēja lieluma kartupeļi (aptuveni 275 g) biezenim
  • 275 ml baltās mērces (skatīt grāmatas 121. lappusē)
  • 1 mazs smalki sagriezts fenhelis
  • 50 g sarīvēta cietā siera
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu

1. Pagatavojiet kartupeļu biezeni (skatīt grāmatas 121. lappusē) un balto mērci un nolieciet uz brīdi malā.

2. Katliņā ar verdošu ūdeni ielieciet fenheļa gabaliņus un vāriet aptuveni 8 minūtes vai līdz brīdim, kad tas kļūst mīksts. Nokāsiet.

3. Karstai baltajai mērcei pievienojiet sarīvētu sieru un pētersīļus, maisot līdz brīdim, kad siers būs izkusis. Sasmalciniet fenheļa gabaliņus virtuves kombainā, pakāpeniski pievienojot balto mērci. (Vecākiem bērniem fenheli varat sagriezt mazos gabaliņos, nevis smalcināt to līdz biezeņa konsistencei.) Iegūto mērces maisījumu pievienojiet kartupeļu biezenim. Sadaliet porcijās, pasniedziet vai sasaldējiet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!