Siera izmantošana šajā receptē ir labs veids, kā sākt iepazīstināt jūsu mazuli ar piena produktiem. Recepte no šefpavāres Sianas Blunosas grāmatas "Ņam, ņam, mazulīt!".

Paredzēts 6-8 porcijām

  • 3 vidēja lieluma kartupeļi (aptuveni 350 g) biezenim
  • 275 ml baltās mērces (skatīt grāmatas 121. lappusē)
  • 1 vidēja lieluma nomizots un kubiņos sagriezts burkāns (aptuveni 175 g)
  • 1 vidēja lieluma smalki sagriezts puravs (aptuveni 100 g)
  • 2 čemuros sadalītas brokoļu galviņas (aptuveni 450 g)
  • 50 g sarīvēta cietā siera, piemēram, Čedaras

1. Pagatavojiet kartupeļu biezeni (skatīt 121. lappusē) un balto mērci un nolieciet tos uz brīdi malā.

2. Vāriet dārzeņus līdz tie kļūst mīksti, t.i., aptuveni 12 minūtes - burkānu, 6 minūtes - puravu, 5 minūtes - brokoļus. Nokāsiet.

3. Karstai baltajai mērcei pievienojiet sarīvēto sieru un putojiet līdz brīdim, kad siers ir izkusis. Dārzeņus sasmalciniet virtuves kombainā, pakāpeniski pievienojot tiem siera mērci. Samaisiet tos ar kartupeļu biezeni, ja nepieciešams, pievienojot atlikušo mērci, lai panāktu vēlamo konsistenci.

Sadaliet porcijās, pēc tam pasniedziet vai sasaldējiet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!