Sastāvs:
  • puravi
  • burkāni
  • cukini
  • ķiploki
  • olīveļļa
  • paprika
  • seleriju kāti
  • kečups
  • tomāti kārbās
  • sāls, baltie pipari
  • oregano
  • dārzeņu buljons
  • jalapeno
  • Pagatavošana

    Puravus, burkānus, cukini sagriež kubiņos, ķiplokus plānās šķēlītēs, papriku rombos, seleriju kātus šķēlītēs. Uz 5l zupas nepieciešams 1 jalapeno.

    Uzkarsē olīveļļu, cep ķiplokus, sīpolus, burkānus, papriku, seleriju kātus, puravus, cukini, kečupu. Visu apmaisa, apcep, pievieno garšvielas, pielej baltvīnu, notvaicē, pārlej ar vārošu ūdeni, nostabilizē garšu, atdzesē.

    Šī zupa nav sarkana, nav balta, nav dzeltena. Tai ir raksturīgais bronzas atblāzmas tonis, kas veidojas, sacepot nedaudz kečupu ar olīveļļu.

    Pie zupas pievieno jūras veltes, zivtiņas, olīvas, lej bļodā, pirms tam ieber dilles.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!