Sastāvs:
  • paprika
  • cukini
  • baklažāni
  • ķiploki
  • olīveļļa
  • kazas siera bumbiņas
  • bazilika pesto
  • sāls, cukurs, timiāns
  • balzamiko etiķis
  • Pagatavošana

    Papriku sagriež palielos trīsstūros, baklažānus un cukini ripās, ķiplokus plānās šķēlītēs.

    Uz pannas olīveļļā apcep baklažānus un cukini.

    Katliņā sakarsētā olīveļļā apcep ķiploku šķēlītes zeltainas, tad pievieno papriku, apcep, pievieno balzamiko etiķi, sāli, cukuru pēc garšas. Gatavo marinādi kopā ar papriku pārlej saceptiem baklažāniem un cukini, atstāj, lai atdziest, pēc tam liek ledusskapī uz nakti, lai marinējas.

    Samarinētos dārzeņus nosusina salvetē, kārto uz šķīvja, virsū kārto kazas siera bumbiņas, pārlej ar bazilika pesto, rotā ar ķirštomātiem un rukolu vai citiem zaļumiem.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!