No šā gada 24.novembra līdz 14.decembrim Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts un preču zīme "Kvalitatīvs produkts" ("Zaļā karotīte") pasludina "Zaļās karotītes" mēnesi un tās lojalitātes kustības izveidi.

Kustības pamatideja ir - es lepojos, ka ēdu Latvijā ražotus un kvalitatīvus produktus. 'Zaļās karotītes' pamatvērtības ir veselīgs un aktīvs dzīvesveids, kvalitatīvu pašmāju produktu izvēle un draudzīgums apkārtējai videi, tāpēc šī programma simboliski vienotā grupā apvienos cilvēkus, kam rūp šie jautājumi.

Cilvēki tiek aicināti dot  priekšroku pašmāju produktiem, tādā veidā atbalstot vietējos uzņēmējus. Kampaņa vērsīs uzmanību uz kvalitātes aspektu un to, kāpēc cilvēkam piemērotāki ir viņa platuma grādos augušie produkti un produkti no Latvijā audzētām izejvielām.

"Zaļās karotītes" kustības dalībniekiem tiek izveidotas īpašas atpazīšanas zīmes, kas ir oriģināla dizaina uzlīmes. Ikviens tās varēs uzlīmēt uz sava transportlīdzekļa, somas, datora u.c. Tas kalpos kā papildu aicinājums citiem pievienoties šai kustībai. Atsevišķas uzlīmes esam lūguši parakstīt sabiedrībā zināmiem cilvēkiem (piemēram, uz Latvijas valsts dzimšanas dienai veltītās uzlīmes būs Valsts prezidenta oriģinālais paraksts).

Par kampaņas norisi un aktuālajiem jautājumiem var uzzināt kustības mājaslapā www.karotite.lv, kurā ir aicināti izteikties dietologi, Zemkopības ministrijas un Veselības ministrijas pārstāvji, augstskolu mācībspēki un kvalitātes uzraugi, Latvijas restorānu pavāri ar idejām par garšīgiem ēdieniem, kas pagatavoti no Latvijas produktiem.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!