Biedrība "Mārketinga padome", uzsākot sociālo kampaņu "Zaļā karotīte kvalitatīvi vieno!", pasludinājusi Zaļās karotītes mēnesi. Tā laikā plānots pievērst iedzīvotāju uzmanību pārtikas produktu kvalitātei un tos aicināt savā uzturā izvēlēties kvalitatīvus pārtikas produktus.

Zaļās karotītes jeb nacionālās pārtikas kvalitātes zīmes "Kvalitatīvs produkts" mēnesis ilgs līdz pat Ziemassvētkiem. Tā laikā plānots izglītot patērētājus par preču zīmes "Kvalitatīvs produkts" būtību, piešķiršanas kārtību, ražotājiem un produktiem, kā arī iesaistīt uzsāktajā interaktīvajā kampaņā "Zaļā karotīte kvalitatīvi vieno!".

Inguna Gulbe, biedrības "Mārketinga padome" direktore: "Ceru, ka Zaļās karotītes mēneša laikā īstenotās aktivitātes ļaus iedzīvotājiem papildināt savas zināšanas par šiem produktiem, novērtēt tos un liks pamatus tradīcijai arī turpmāk savos iepirkumos dot priekšroku produkcijai ar nacionālo pārtikas kvalitātes zīmi "Kvalitatīvs produkts", kas garantē augstu kvalitāti."

Preču zīmi "Kvalitatīvs produkts" var iegūt tie ražotāji, kuru produkti atbilst augstākām kvalitātes normām nekā Eiropas Komisijā noteikts konkrētajai pārtikas grupai un kuru izmantoto izejvielu izcelsme ir precīzi izsekojama un pārbaudāma. Līdz ar to var droši apgalvot, ka šo produktu galvenā priekšrocība ir augstā produktu kvalitāte, ko pārbaudījušas un apliecinājušas sertificētas auditoru kompānijas.

Sākotnēji, 2001.gadā, "Kvalitatīvs produkts" tika izveidota, lai patērētājs pēc speciāla marķējuma uz iepakojuma noteiktu, ka produkts ražots no vietējām izejvielām vai audzēts tepat Latvijā un tam ir augsta kvalitāte. Šogad vasarā, ņemot vērā EK direktīvas, tika apstiprināti Ministru Kabineta noteikumi Nr. 663 par nacionālo pārtikas kvalitātes shēmu, kā rezultātā preču zīme "Kvalitatīvs produkts" mainīja statusu un kļuva par nacionālo preču zīmi.

Šobrīd Zaļā karotīte ir piešķirta 204 produktiem no 43 ražotājiem Latvijā: AS "Smiltenes piens", AS "Balvu maiznieks", AS "Trikātas siers", AS "Valmieras piens", AS "Talsu piensaimnieks", AS "Lazdonas piensaimnieks", AS "Latfood", SIA daudznozaru kompānija "Daugava", SIA "Rīgas piensaimnieks", SIA "Kronis", SIA "Aloja Starkelsen", SIA "Pure Food", SIA "Rosība", SIA "Lāči", SIA "Dimdiņi", SIA "Rītausma", SIA "Iecavnieks", SIA "Baltās naktis", SIA "Aiva G", SIA "Bračas DM", SIA "Spāre", SIA "Rīgas Dārzeņi", SIA "Rīgas Dārzniecība", SIA "Carnikavas Dārznieks", SIA "Mārupe", SIA "Edaks", SIA "Dienvidi plus", SIA "Miandum", SIA "Elpa", SIA "Mālpils piensaimnieks", SIA "Medus kāre", ZS "Galiņi", ZS "Kliģēni", ZS "Tērbatietis", ZS "Meistari", ZS "Vecmuižnieki", ZS "Baļļas", ZS "Dorītes", ZS "Lielvaicēni", agrofirma "Tērvete", individuālie uzņēmēji Lolita Rudzīte un Jānis Vainovskis.

Informāciju par Zaļās karotītes mēneša aktivitātēm, tās gaitu un interesantākajiem pasākumiem, kā arī speciālistu viedokļus un komentārus meklē mājaslapā www.karotite.lv sadaļā "Kvalitatīvi vieno!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!