Foto: stock.xchng
7. aprīlī sākas Alternatīvās modes un mākslas nedēļa 07-10042010[MOMENT]week, kas līdz 10. aprīlim norisināsies Andrejsalā, Enkura namā.

[MOMENT]week atklāšanas pasākumā 7. aprīlī būs redzams Latvijas fotogrāfu Anša Starka, Oskara Ludviga, Gata Rozenfelda un Nila Viļņa skatījums uz modi, mākslu un mūziku caur objektīva lodziņu - fotogrāfijās, kā arī kanādiešu modes mākslinieces Jocelyn Teng, beļģu mākslinieka un ilustratora Jarno Kettunen, itāļu izcelsmes modes mākslinieka Andrea Cammarosano, projekta MAMMU, kā arī modes dizaineres Ketas Gūtmanes un mākslinieces Flēras instalācijas, kurās mode atspoguļosies kā mākslas performance.

Ceturtdien, 8. aprīlī Alternatīvās modes un mākslas nedēļa piedāvās jaunpienācēju vakaru jeb Baltijas nakti, kuras laikā jaunie un prespektīvākie modes dizaineri no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezentēs savas jaunākās un radošākās kolekcijas. Šajā vakarā ar modes šoviem priecēs lietuvietes Dovilė Kaušakytė un Eglė Mazecaitė, igauņu modes dizaineres Kristel Kuslapuu, Johanna Nurm un Kristin Liias, kā arī modes māksliniece no Latvijas Mila-Ludmila Kruglika. Turklāt tas nebūt nebūs viss, - modes zīmols "Paviljons" skatītājiem piedāvās īpašu kolekciju "Who the fuck is Alice?", kas solās būt īpaši pārsteidzoša. Savukārt par muzikālām performancēm rūpēsies igauņu grupa "Mimicry" un divas Radio SWH Future daudzsološās grupas - "Man-Hu" un meiteņu radošā apvienība "Sus Dungo".

Sevišķi muzikāls vakars solās būt piektdien, 9. aprīlī - Radio SWH Future vakarā tiks prezentētas jaunās un prespektīvās grupas un dīdžeju apvienības, proti, ar labu humoru apveltītā grupa "ApmJ", Yury Brytvich un grupa "La Fleur Du Soleil", latviešu surf-roka grupa "B-Sea Surfers" un talantīgie "Max Brannslokker&Katya Tyukova". Bet visi augstās modes cienītāji varēs baudīt dāņu ekstravagantā multimākslinieka Ulrik Martin Larsen, vācietes Elena Meyer-Ginsberg, igauņu modes dizaineres Marit Ilison un lietuviešu pārstāvju modes šovus.

Alternatīvās modes un mākslas nedēļas 07-10042010[MOMENT]week noslēgums sestdien, 9. aprīlī solās būt grandiozs. Krievijā dzimušais, Itālijā bāzētais aksesuāru mākslinieks Sergei Grinko prezentēs savu pirmo apģērbu kolekciju, itālis Filippo Fanini piedāvās sieviešu kolekciju "Bēgošais skaistums", interesantas kolekcijas sola arī modes mākslinieki Von Bardonitz, Sandra Straukaitė un Heidi Ackerman. Pārsteigumus var gaidīt arī no pandu tērpos ģērbtajiem mūziķiem -  grupas "Instrumenti".

Līdztekus visiem jau minētajiem pasākumiem visu četru dienu laikā būs apskatāma modes retrospekcija-izstāde par modi pirms desmit gadiem, - tā būtībā būs kā sava veida ceļvedis Latvijas modes vēsturē pēdējo desmit gadu laikā. [MOMENT]week piedāvās arī ieskatīties pagātnē un atcerēties tos [MOMENT] dalībniekus, kas savu radošo potenciālu performanču veidā demonstrējuši pirms gada, diviem, trim un vairāk.

Savukārt [MOMENT] darbnīcās topošajiem modes dizaineriem, modes jomā strādājošiem un citiem interesentiem būs iespēja iepazīt un gūt gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas par tādām tēmām kā modes ilustrācija, ilgtspējīgs dizains, Latvijas mode deviņdesmitajos gados u.tml. no tādiem modes un mākslas profesionāļiem kā Ute Rathmann, Bruno Birmanis, Alexandre Bretz u.c.

Vairāk informācijas: www.moment.com.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!