Foto: DELFI
"Mēs visi šajā dzīvē esam mednieki, atšķiras tikai tas, ko medījam. Kāds medī īsto dzīves garšu, kāds īsto vīrieti vai īsto sievieti. Noteikti daudzas sievietes medī savas īstās kurpes. Šī ir vieta kurpju medniecēm!" Tā stāsta jaunās medību vietas "Shoe Hunt' In Cafe" īpašniece Ieva Mazure. Viņas Rīgā, Blaumaņa ielā 7 atvērtā kafejnīca piedāvā Latvijā līdz šim nebijušu un pavisam citādu iepirkšanās pieredzi. "Shoe Hunt' In Cafe" vienuviet apvieno trīs lietas - no dažādām valstīm ievesto gatavo apavu veikalu, kafejnīcu un apavu darbnīcu – vietu, kur izgatavot savas sapņu kurpes pēc individuāla pasūtījuma.

Pareizās kurpes ceļā uz uzvaru
Ieva pati ir īsta apavu medniece, kuras garderobē ir desmitiem visās pasaules malās iegādātu apavu pāru. Pēc pamatīgas pieredzes starptautisku uzņēmumu vadošos amatos, Ieva nolēmusi beidzot pievērsties tam, kas darītu īstu prieku. Viņa klaudzina augstpapēžu kurpju papēdīšus pa skanīgo grīdu un izrāda portālam "Delfi" savu jauno saimniecību. Viena kafejnīcas siena noklāta ar kurpēm, kas atlietas ģipsī - "uz tiem papēžiem būs dāmām, kur somiņas uzkarināt, " smejas Ieva. Otrā telpas pusē siena izklāta ar pasaules valstu un galvaspilsētu kartēm, plauktos oriģināli, ar rokām izgatavoti apavi - kurpes, puszābaciņi, zābaki. Viss rāda, ka tagad medību lauku iespējams sašaurināt - gan sievietēm, gan vīriešiem vairos nav jātriecas pa pasauli, lai atrastu to, ko sirds kāro. Tagad individuālus un īpašus apavus varēs izgatavot šeit.

Ievai tīk skaistas kurpes un skaistas kleitas, tāpēc oficiālajā atklāšanas vakarā ar rokām gatavotos apavus izrāda mežģīnēs tērptas dāmas. "Kurpes ir ļoti svarīga sastāvdaļā mūsu dzīves ceļā uz uzvaru, " žilbinoši pasmaida kafejnīcas saimniece. Viņa uzsver, ka Latvijā ir tikai pāris vietas, kur izgatavo apavus pēc pasūtījuma. Kafejnīcā atrodama arī darbnīcas telpa - vieta, kur katru dienu noteiktā laikā vai pēc pieraksta strādā modelētāja. Uz galda divi biezi katalogi ar vairāk nekā 400 šobrīd pasaulē aktuālāko apavu modeļu foto - tas iedvesmai. Katrs var izšķirstīt un prātā uzburt vēlamo. Modelētāja, kas ir stažējusies Sanktpēterburgā, piedalījusies starptautiskās izstādēs, palīdz cilvēkiem uzskicēt vēlmes uz papīra, kā arī noņem kāju mērus. Tad pie darba var ķerties kurpnieks ar trīsdesmit gadu pieredzi apavu izgatavošanā. 


Vairāk drosmes
Kafejnīcā pieejami arī gatavie apavi no Itālijas, Spānijas, Austrālijas un citām valstīm. Kā īpašs jaunums tiks piedāvāti apavu aksesuāri - papildu odziņas, ar ko rotāt kurpes - dažādas ādiņas, kažokādiņas, auduma materiāli utml. Atkarībā no sezonas - mainīsies viss, kas ir piedāvājumā - gan gatavie apavi, gan meistara radītie apavi, kas izlikti plauktos un gaida, kad tos nomedīs.

"Shoe Hunt'In Cafe" īpašniece uzsver, ka Latvijā ikdienā, viņasprāt, sievietes pārāk maz nēsā augstpapēžu kurpes, tomēr tas ir arī saprotams - mēs nemitīgi kaut kur skrienam un skrienam... Tomēr ir skaidrs, ka arvien vairāk cilvēku uzdrīkstas atšķirties un sekot savām vēlmēm. "Kurpju medīšana" orientēta uz vidējā slāņa pircēju. Te izgatavos apavus arī cilvēkiem ar nestandarta kājām, pie neparastākiem apaviem varēs tikt arī bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!