Foto: Shutterstock
Tieši krūšu palielināšanas vai korekcijas operācijas ir šā brīža rūpals Nr.1, tā vēstī klīnikas īpašnieks, plastikas ķirurgs Kaspars Feldmanis.

Ķirurgs stāsta, ka krūšu operācijas visbiežāk tiek veiktas pēc bērnu piedzimšanas vai svara krišanās, kā arī sievietēm, kurām krūtis nav pietiekami attīstījušās. "Sievietēm krūtis ir skaistuma simbols," piebilst Feldmanis.

Savukārt ārzemju medicīnas tūristu vidū iecienītākās ir tieši sejas operācijas - tostarp nostiepšanas procedūras.

"Grūti paskaidrot, kādēļ tas tā. Laikam jau tomēr Latvijā sievietes tomēr vairāk uzmanības pievērš savas ārienes, tostarp sejas, kopšanai, varbūt pie vainas ir Skandināvijas skarbākais klimats. Tiesa, skandināvu sievietes daudz vairāk smēķē, samazinot sejas ādas kvalitāti," norāda ķirurgs.

Tāpat Feldmanis klāsta, ka 5-10% no klientu skaita veido vīrieši, kuriem izplatītākās operācijas ir deguna un ausu korekcijas, tauku atsūkšana un vēdera plastika: "It sevišķi norvēģu vīriešu vidū, ko varētu skaidrot ar ēšanas kultūru," atzīmē ķirurgs.

Jau ziņots, ka "Dr.Feldmaņa privātklīnika" šogad plāno saglabāt pērnos uzņēmuma darbības rādītājus. Pērn uzņēmums strādājis ar 239 266 latu apgrozījumu un 22 720 latu peļņu.

Kā ziņots, kaut arī no Skandināvijas valstīm iebraukušie pacienti, tā sauktie "medicīnas tūristi", veido tikai 10% no kopējās "Dr.Feldmaņa privātklīnikas" klientu plūsmas, viņi operācijām tērē relatīvi vairāk naudas.

Feldmanis klāsta, ka medicīnas tūristiem ir vairāki iemesli, lai izvēlētos Latviju par operāciju veikšanas vietu, galvenokārt uzsverot cenu, diskrētumu un iespēju operāciju apvienot ar ceļojumu.

Visbiežākie ārzemju klienti Feldmanim ir norvēģi, zviedri dāņi, briti un itālieši. "No Krievijas ir bijuši pāris klienti, taču tur ir pavisam cits un milzīgs tirgus," komentē ķirurgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!