Foto: PantherMedia/Scanpix
Bieži vien nav vajadzīgas dārgas un riskantas kosmētiskās procedūras un operācijas, lai sieviete izskatītos vismaz par gadiem desmit jaunāka - nereti pietiek ar prasmīgi izraudzītu un veiksmīgi uzklātu grimu.

Izdevums "Woman's Daily" sniedz 15 padomus, kā ar grima palīdzību iegūt svaigu un skaistu izskatu.

1. Izvairies no kosmētikas līdzekļiem ar iedeguma efektu. Labāk izvēlēties tonālos līdzekļus un pūderkrēmus, kas ir par ceturtdaļtoni gaišāki, nekā tava dabiskā ādas krāsa. Šis vienkāršais paņēmiens ļaus tev izskatīties jaunākai un novērsīs nogurušas ādas efektu.

2. Ja āda ar gadiem kļuvusi kuperoza un tai ir sarkanīga nokrāsa, labāk izmantot pūderkrēmu ar viegli zeltainu apakštoni - tas ļaus nomaskēt sarkanumu.  

3. Svarīgi nodrošināt ādai pēc iespējas vairāk mirdzuma, tāpēc izmanto grima bāzes, vislabāk - gaiši rožainā tonī. Bāzes ļauj meikapam saglabāt lielisku izskatu daudz ilgāk, turklāt tās padara sejas vaibstus vizuāli stingrākus un atsvaidzina ādas toni. Seja izskatās atpūtusies, it kā tu būtu tikko atgriezusies no atvaļinājuma. Mirdzošo bāzi var jaukt ar jebkuru tonālo krēmu, kā arī izmantot, lai veidotu gaismas efektu, piemēram, uz pieres, augšlūpas vai zoda.

4. Nepārcenties ar pūdera lietošanu, jo īpaši zonās, kur īpaši izteiktas krunciņas.

5. Ja izmanto konsīleri rajonā ap acīm, izvēlies konsīleri ar mitrinošām īpašībām, vai arī sajauc konsīleri ar pilīti mitrinoša krēma, lai tā tekstūra kļūtu vieglāka un elastīgāka.

6. Rajonam ap acīm izmanto līdzekļus, kas vizuāli samazina mīmikas krunciņas un "vārnu kājiņas" ap acīm, pateicoties gaismu atstarojošām daļiņām. Šim līdzeklim jābūt par toni gaišākam nekā tonālajam krēmam. Uzklāj to ar vieglām kustībām, ar  pirkstu galiņiem ap acs kontūru.

7. Izvēlies skropstu tušu ar apjoma un garuma efektu - skatiens kļūs atvērts un plakstiņi vizuāli pacelsies.

8. Centies neveidot izteiktas acu ēnu pārejas - tās padarīs krunciņas pamanāmākas. Labāk izvēlies pasteļtoņus ar vieglu mirdzuma efektu un dūmakainu kontūru.

9. Vaigu sārtumam līdz ar vecumu jākļūst vieglākam un mazāk pamanāmam. Tam drīzāk jāatgādina veselīga ādas krāsa, nevis jāiezīmē izcelti apļi uz vaigiem.

10. Noskaidro, kādi ēnu toņi liek tavai sejai izskatīties nogurušai - aukstie vai siltie (tie, kā likums, būs vai nu zilpelēkie vai brūni zeltainie), un attiecīgi no tiem izvairies.

11. Lai noslēptu "gudrības pēdas" ap acīm, akcentē skropstas.

12. Papildu apjoma efekts vizuāli "atjaunos" lūpas un padarīs tās jutekliskākas. Lai panāktu vajadzīgo rezultātu, ar lūpu zīmuļa palīdzību iezīmē lūpu kontūras, viegli paplašinot dabīgo līniju.

13. Iegādājies viegli rožainu vaigu sārtumu - tas vienmēr izskatās skaisti, jauneklīgi un dzīvespriecīgi.

14. Atceries, ka lūpas jāaizsargā vairāk, nekā jebkura cita sejas daļa, jo uz tām nav tauku dziedzeru. Turklāt plānā āda ap lūpām bieži nodod vecumu, jo veidojas sīku krunciņu tīkls. Lai saglabātu jaunību, lūpu ādu nepieciešams mitrināt un aizsargāt, lietojot piemērotus balzamus un krēmus.

15. Spīdumu jāuzklāj lūpu centrā, bet ne uz visas to virsmas, citādi tas var izplūst un radīt vēlamajam pretēju efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!