Foto: F64
Eksperti starptautiskas programmas ietvaros "5 dienā" ir aprēķinājuši, ka veselības veicināšanai katram iedzīvotājam dienā būtu jāuzņem 400 gramus augļu un dārzeņu vai to sulu. Diemžēl Latvijā gadā viens iedzīvotājs izdzer vidēji tikai 5 litrus sulas, kas ir daudz par maz, lai nodrošinātu organismam vajadzīgos vitamīnus un uzturvielas. Salīdzinājumam Vācijā viens iedzīvotājs izdzer gandrīz sešas reizes vairāk – 28 litrus sulas, bet Igaunijā 11 litrus sulas. Tā portālu Delfi informē programmas pārstāvji.

Tādēļ, lai veicinātu sulu patēriņu ikdienā, "CIDO Grupa" uzsāk sociālu projektu "CIDO Sulu akadēmija", kurā izglītos iedzīvotājus par sulu pozitīvo ietekmi uz organismu un veselību kopumā.

Veselības ministrija, uztura speciālisti un ārsti 100% sulas ikdienā iesaka lietot tieši to sastāvā esošo vitamīnu, minerālvielu, ogļhidrātu un citu vērtīgo uzturvielu dēļ, kas uzlabo ne tikai imūnsistēmu, bet arī sirds un vēdera darbību, redzi un asinsriti. 100% sulas uzturvielu ziņā ir tie paši augļi un dārzeņi.

"CIDO Sulu akadēmija" ir arī pirmais solis starptautiskas programmas "5 dienā" ieviešanai Latvijā, kas šobrīd jau daudzus gadus veiksmīgi darbojas Lielbritānijā, Dānijā, Igaunijā un daudzviet citur. Programmas mērķis ir veicināt dārzeņu un augļu patēriņu ikdienas uzturā, un vienu no augļu un dārzeņu porcijām iesaka aizstāt ar glāzi 100% sulas.

Inese Rone, projekta iniciatore: "Latvijas iedzīvotāji sulas dzer ievērojami mazāk nekā citās valstīs, bet tās sastāvā esošās uzturvielas un vitamīni ir ļoti svarīgi mūsu organismam un veselībai kopumā. Ne velti pasaulē sulu patēriņš cilvēku ikdienas uzturā tiek veicināts mērķtiecīgi valsts līmenī, piemēram, ar programmas "5 dienā" palīdzību. Saskaņā ar to ikvienam cilvēkam veselības veicināšanai dienā nepieciešams uzņemt 5 porcijas augļu un dārzeņu, turklāt vienu no dienas porcijām ieteicams aizstāt ar glāzi 100% sulas. Turklāt tās valstis, kurās programma "5 dienā" jau darbojas, atzinušas tās lietderīgumu un pozitīvo ietekmi uz veselīgu dzīvesveidu."

"CIDO Sulu akadēmija" aicina iesaistīties skolēnus un pieaugušos interaktīvā projektā un piecas dienas no rītiem dzert sulas un vingrot, lai paši pārliecinātos par sulu pozitīvo ietekmi uz organismu, ko sniedz glāze izdzertas sulas un izpildīts vingrinājums.

Projektā "CIDO Sulu akadēmija" var piedalīties skolēni un uzņēmumu darbinieki no visas Latvijas, izveidojot komandu no 5 cilvēkiem, kas apņemam 5 dienas no rītiem izdzert glāzi sulas un izpildīt rīta vingrinājumu, tā gūstot dubultu pozitīvu iedarbību uz veselību.

Pirmās 300 skolēnu komandas un pirmās 200 pieaugušo komandas saņems CIDO sulas un vingrojumu instrukciju bez maksas. Pieteikties "CIDO Sulu akadēmija" iespējams elektroniski suluakademija@cido.lv vai zvanot pa tālruni: 6735....

Galvenā balva skolēniem ir SONY Walkman MP3 pleijeri, savukārt pieaugušo komandai - dāvanu karte 400 latu apmērā SPA viesnīcā Baltvila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!