Foto: AFP/Scanpix
Latvijā pieejama jauna veida gripas vakcīna – tiem, kas baidās no potes. Jaunā vakcīna īpaši domāta tiem, kam bailes no potēšanas – ierastās šļirces un adatas. "Vakcinācijas dienests" piedāvā jaunākās paaudzes gripas vakcīnu Idflu ar inovatīvu vakcinācijas metodi. Tā portālu Delfi informēja dienesta pārstāvji.

Vakcīnas ievade ir ātra un droša, jo to nodrošina ar lietošanai gatavu mikroinjekcijas sistēmu: ievades adata ir 10 reizes mazāka nekā parastā injekciju adata un ievades deva - 5 reizes mazāka nekā parastā pretgripas vakcīnā.

Tā kā vakcīna tiek ievadīta ādas virskārtā - nepastāv risks ievainot nervu vai asinsvadu, tajā pat laikā nodrošinot ātru un kvalitatīvu imūnatbildi. Pēc sastāva vakcīna atbilst Pasaules Veselības Organizācijas rekomendācijām ziemeļu puslodei. Jaunā vakcīna IDflu paredzēta pieaugušajiem vecumā no 18-59 gadiem.

"Vakcinācijas Dienests" atgādina, ka labākā profilakse pret gripu ir pirms iespējamās gripas izplatības. Vakcinēties īpaši ieteicams cilvēkiem, kuru darbs saistīts ar klientu apkalpošanu ikdienā, veciem cilvēkiem  un tiem, kas sirgst ar hroniskām slimībām.

Jaunā pretgripas vakcīna pieejama Sia "Vakcinācijas Dienests" Brīvības iela 195, Rīgā.  Iespējama arī izbraukuma vakcinācija darba vietā vai mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!