Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai veicinātu sabiedrības mutes veselību, zobārstniecības klīnika SIROWA Rīga nākusi klajā ar video pamācību sēriju, kuras mērķis ir izglītot pacientus par dažādām mutes veselības problēmām. Šobrīd tapušas pirmās video pamācības, kurās speciālisti atklāj pareizas zobu tīrīšanas paņēmienus, mutes kopšanas līdzekļu izvēli, kā arī veselu smaganu profilaksi. Tā portālu Delfi informē zobārstniecības pārstāvji.
Stāsta
Armands Ozoliņš
, klīnikas vadītājs: "Daļa sabiedrības par savu mutes veselību interesējas tikai tad, kad saskaras ar konkrētām mutes veselības problēmām. Pacienti nenovērtē, ka tieši veselu zobu pamatā ir pareiza un regulāra
zobu higiēna
, sabalansēts un veselīgs uzturs, regulāras profilaktiskās apskates pie zobārsta un
zobu higiēnista
. Ja ievēro šos pamatprincipus, tad pavisam vienkārši izvairīties no problēmām mutes dobumā, kas ļoti  cieši saistītas ar visu cilvēka organismu.

Audiovizuāla komunikācija cilvēkam palīdz vieglāk uztvert informāciju - ātrāk uztvert galveno satura vēstījumu. Ar video pamācību palīdzību, pacientam vienkāršā un saprotamā valodā, nodosim informāciju par zobu higiēnu un mutes dobuma veselību, pievēršot rūpēm par skaistu smaidu."

Zobu higiēniste Inita Čeire: "Pareiza zobu tīrīšana ar zobu birsti"

Zobu higiēniste Inita Čeire: "Pareiza zobu tīrīšana ar zobu diegu"

Periodotologs Dr. Una Stāmere: "Kā uzzināt vai Tev ir veselas smaganas?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!