Galvassāpēm var būt ļoti daudz iemeslu. Ja galva sāp nevis kādas slimības dēļ, bet gan noguruma, sasprindzinājuma, laika maiņas dēļ, sāpes var mēģināt noņemt ar tautas un netradicionālās medicīnas līdzekļiem un paņēmieniem.
Netradicionālās medicīnas speciāliste Natālija Rutule uzsver, ka šie paņēmieni iedarbojas ļoti individuāli: "Vienam palīdz, otram ne. Katram jāatrod sava metode, jo galvassāpju cēloņi var būt visdažādākie."

Var mēģināt likt aukstas vai siltas kompreses uz pieres vai uz galvaskausa pamatnes.

It kā neparasts, bet pēc dziednieces pieredzes iedarbīgs paņēmiens – ausīs iepilina biešu sulu. Svaigu bieti sarīvē uz smalkās rīves, izspiež sulu un vai nu iepilina ausī, vai auss ejā ievieto sulā samērcētu vatīti.

Var deniņus pamasēt ar sildošām ziedītēm, kuru sastāvā ir ingvers vai kanēlis.

Natālija iesaka izmēģināt akupresūru. Var uzspiest un pamasēt punktu, kas atrodas starp uzacīm, pamasēt ausu ļipiņas. Ar pirkstiem, viegli uzspiežot, pakāpeniski apiet apkārt acij pa dobuma kaula malu. Sāk no virsdegunes. Pret galvassāpēm līdz arī deniņu masāža vietā, kur starp deniņu kauliem veidojas iedobīte, kā arī tur, kur bedrītes zem ausu ļipiņām.

Pēc austrumu medicīnas uz rokas projicējas viss organisms. Īkšķis ir galva. Naga pusē ir pakausis, bet spilventiņš ir seja. Galvassāpes var ietekmēt, paberzējot, paknaibot īkšķi.

Izcilnītis īkšķa vidū ir deguns. Ja ir iesnas, to vietu var ar zīmuļa galu pamasēt vai uz nakti piesiet krustnagliņu vai griķu sēkliņu, kas iedarbojas uz punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!