Foto: PantherMedia/Scanpix
Arbūzs cilvēka zarnās darbojas līdzīgi birstei (pateicoties šķiedrvielām), bet vēl šī gardā oga satur folijskābi – "sieviešu" vitamīnu, kas nepieciešams, lai sievietes organisms normāli funkcionēti. 200 gramu arbūza mīkstuma satur diennakts folijskābes normu. Urīndzenošo īpašību dēļ arbūzs no organisma var izvadīt kāliju un nātriju, tāpēc ļaudīm, kuri sirgst ar sirds – asinsvadu slimībām ar arbūzu diētu nevajadzētu aizrauties.

Arbūzu diēta ir viena no vienkāršākajām. Nepieciešams ievērot tikai vienu noteikumu: uzturā lietot arbūzus un neko vairāk (izņēmuma gadījumā ēdienreizē varat apēst pāris rudzu maizes šķēlīšu).

Arbūzu varat ēst 5-6 reizes dienā. Vienā ēdienreizē apēdamā arbūza masa tiek aprēķināta šādi: 1 kilograms pret 10 kilogramiem ķermeņa masas. Piemēram, ja sverat 60 kilogramu, tad 6 kilogramus smagu arbūzu jums nepieciešams sadalīt uz 5-6 ēdienreizēm.

Arbūzu diētu netiek rekomendēts veikt ilgāk par 5 dienām. Organisms šajā laika periodā paspēs atbrīvoties no šlakvielām, liekā ūdens un sāļiem.

Izrādās, ka arbūzs uz vīriešu organismu iedarbojas līdzīgi kā "Viagra", pateicoties amioskābes citrulīna augstajai koncentrācijai. Citrulīns paplašina asinsvadus, kapilārus, kas var veicināt erekcijas iestāšanos. Tiesa gan zinātnieki norāda, ka pagaidām nav zināms prezīzs citrulīna daudzums, kas var veicināt erekcijas atjaunošanos. Citrulīns cilvēka organismā pārvēršas amioskābē arginīns, kam savukārt jāiesaistās pietiekami sarežģītās ķīmiskās reakcijās.

Cilvēkiem, kuri sirgst ar diabētu un ir problēmas ar nieru darbību arbūzu diēta netiek rekomendēta. Dažreiz arbūzu lietošana var izsaukt meteorismu (pastiprināta gāzu veidošanās zarnās) vai diareju. Pie pirmajiem aizdomīgajiem simptomiem arbūzu diētu nepieciešams pārtraukt.

Svarīgi! Pirms diētas uzsākšanas noteikti konsultējieties ar ģimenes ārstu vai dietologu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!