27. janvārī Daugavpilī tika atvērts Latgales krīzes centrs "Jāvar!", kurā ikviens Latgales reģiona iedzīvotājs var saņemt konsultācijas par dažāda veida atkarībām. "Jāvar!" ir pirmais šāda veida centrs Latvijā, kas tapis sadarbojoties uzņēmējiem un pašvaldībai. "Jāvar!" izveidots ar Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) un Daugavpils pilsētas Domes atbalstu.

Krīzes centrā „Jāvar!", iepriekš piesakoties pa tālruni (+371) 28 29 65 69, ikviens var saņemt profesionālu psihologu, psihoterapeitu un psihiatru palīdzību, ir pieejama informācija par dienestiem Latvijā, kur vērsties pēc specifiskas palīdzības. Centrā atbalstu var iegūt arī azartspēļu atkarīgo ģimenes un tuvinieki. Lai efektīvāk īstenotu darbības mērķus, izveidota abpusēja sadarbība starp krīzes centru „Jāvar!" un Daugavpils pilsētas Domes Sociālo lietu pārvaldi.

"Uzskatu, ka šī brīža situācijā krīzes centra atklāšanai ir milzīga nozīme. Ja iepriekš runājām tikai par atkarībām, tad šodien nākušas klāt arī citas problēmas - depresijas, vientulības sindroms. Svarīgi, lai būtu vieta, kur atnākt un cilvēki, ar kuriem izrunāties. Tādējādi, centram darbības loks jau krietni plašāks un tas palīdzēs ne tikai atkarībā nonākušiem cilvēkiem, bet, iespējams, kādam depresijā nonākušam cilvēkam glābs dzīvību", pārliecināta Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietniece Eleonora Kleščinska.

„Esam gandarīti, ka pagājušajā gadā notikusī diskusija „Sociāli atbildīgs spēļu bizness Daugavpilī: šodien un rīt" ir nesusi reālus rezultātus, un pēc Daugavpils pilsētas Domes iniciatīvas varam atbalstīt centra „Jāvar!" darbību. „Jāvar!" ir unikāls projekts Latvijā, jo ir pirmais krīzes centrs, ko dibinājusi pašvaldība sadarbībā ar uzņēmējiem. Arī turpmāk atbalstīsim centra darbību gan finansiāli, gan ar darbinieku izglītošanas iespējām," stāsta LSBA padomnieks Arnis Marcinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!